Rejesalat
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Morten B. Kjeldsen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rejerne tøs op, og rejer og asparges drænes meget grundigt.
Løget rives og kommes i en sigte, og overskydende saft fra løget presses ud. De 2 bundter dild hakkes fint, gem lidt hel dild til pynt. Creme fraiche og mayonnaise vendes sammen i en stor skål, det skal vendes godt så det er helt homogent. Piskefløden piskes til skum, gerne lidt hårdere end man normalt ville piske det. Flødeskummet vendes forsigtigt sammen med creme fraichen og mayonnaisen. Dild og det revne, drænede løg vendes i dressingen. Pas på med løget, tag det lidt ad gangen, og smag til løbende. Løget kan godt blive lidt for markant ! Smag dressingen til med salt og peber. Herefter røres rejer og asparges roligt i dressingen, gem lidt rejer og asparges til pynt. Tips: Man kan med fordel lave det dagen før, så smagen får mulighed for at ”sætte sig” Det er meget vigtigt, at alle ingredienser, der indeholder væde, bliver drænet meget grundigt, ellers bliver dressingen alt for tyndtflydende. |
|
Opskriften er vist 340767 gange,
og udskrevet 5151 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (28 stemmer) |
|
Kommentarer John - 2018-03-26 16:31:50 Jeg syntes der manglede lidt syrligt til af afbalancere det fede, og overvejede kapers men, hakkede istedet én enkelt drueagurk meget fint. Dét gav den ønskede virkning. :-) John - 2018-03-12 12:13:46 Istedet for at benytte det foreslåede husblas, kan man, efter afdrypning, klemme rejer og asparges forsigtigt mellem et par lag køkkenrulle. anonym - 2017-08-30 15:33:22 Kunne man forestille sig at man puttede et blad husblas i på grund af den meget væde i rejer og asparges selv om man har afvandet det godt ? Jan Westh - 2016-11-10 15:32:52 Har stort held taget dild ud af opskriften og i stedet tilsat noget estragon. Danni - 2016-05-01 14:49:27 Så bliver det ikke bedre! tak for dette opslag :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne