Stegt lammekølle med pancetta/bacon salvie og rosm

Stegt lammekølle med pancetta/bacon salvie og rosm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle ca 1.5 kg
1 citron saften heraf
1 håndfuld frisk grofthakket rosmarin
1 håndfuld Salvie, frisk
 salt
 peber
1-2 fedhvidløg
 Olivenolie
75 g.pancetti eller bacon i skiver
 
Opskrift:
Skær ind i kødet, til du møder benet. Følg benet med kniven til begge sider, så du får en lomme mellem benet og kødet.
Prik huller i skindet 6-8 gange jævnt fordelt over køllen. Åbn snittene en smule med fingrene.

Knus halvdelen ag salvien med hvidløg og 1 tsk salt i en morter. Tilsæt derefter citronsaft, 2 tsk olivenolie, resten af salvien og den grofthakkede rosmarin.

Blandingen fyldes i hulderne og i "lommen" langs benet. Skub til sidst pancetti/bacon ind i alle åbninger.

Smør en forvarmet bradepandepande med lidt olie og læg lammekøllen på den.

Steg i ovnen ved 225 grader og vend køllen ca hver halve time til den er færdig.

Stegetid:
Rød - 10 min pr 450 gr + 20 min.
Medium - 13 min pr 450 gr + 20 min
Gennemstegt - 20 min pr 450 gr + 20 min

Tips:

Hvis du ikke har en morter, kan du hakke ingredienserne groft. Retten smager dejlig med rosmarin kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 5653 gange,
og udskrevet 130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu