Lammekølle med pancetta salvie og rosmarin

Lammekølle med pancetta salvie og rosmarin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : plet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle ca. 1.5 kg
1 citron saften heraf
1 håndfuld frisk grofthakket rosmarin
1 håndfuld Salvie, frisk
 salt
 friskkværnet peber
1-2 fedhvidløg
 olivenolie
75 g.pancetti eller røget bacon i skiver
 
Opskrift:
LAMMEKØLLEN:
Skær ind i kødet til du møder benet. følg benet med kniven til begge sider så du får en lomme mellem benet og kødet. Prik huller i skindet 6-8 gange jævnt fordelt over køllen. åbn snittene en smule med fingrene.

Knus halvdelen af salvien med hvidløg og 1 tsk salt i en morter. tilsæt derefter citronsaft, 2 tsk olivenolie, resten af salvien og den grofthakkede rosmarin.

Blandingen fyldes i hullerne og i "lommen" langs benet. Skub til sidst pancetti/bacon ind i alle åbninger.

Smør lidt olie på en forvarmet bradepande (helst tykbundet) og læg lammet på den. Steg i ovnen på 225 grader ov vend køllen ca hver halve time til den er færdig.
Stegetid:
Rød - 10 min pr 450 gr + 20 min
Medium - 13 min pr 450 + 20 min
Gennemstegt - 20 min pr 450 gr + 20 min

Lad altid kødet hvile mindst 10 min før du skærer det ud.





karakterer:
Opskriften er vist 6085 gange,
og udskrevet 110 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu