Pangasius med kokos og karry

Pangasius med kokos og karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Pangasius - Hajmalle

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Annette

Indsendt :     
Pangasius med kokos og karry, billede 4 Pangasius med kokos og karry, billede 1 Pangasius med kokos og karry, billede 2 Pangasius med kokos og karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Rød chilipeber
70 gram Ingefær, frisk
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 tsk. Karry
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
5 dl. Kokosmælk fedtfattig, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Pangasiusfilet Pangasius er en spisefisk, der bliver opdrættet i ferskvand i Sydøstasien.

Fisken har fast lyst kød, med en let og fin smag.

Pangasius kan steges, koges, bages og grilles.
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Pynt
2 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Løg, hvidløg og chili (uden kerner) hakkes fint. Ingefær skrælles og rives på den fine side af rivejernet.

Det hele sauteres i olivenolie. Karry og tomatpuré tilsættes og ristes af under omrøring. Kom citronsaften og de hakkede tomater i og kog saucen op. Tilsæt kokosmælken og kog det hele grundigt igennem. Smag til med salt og peber.

Den optøede fisk vendes i mel og steges på pande.

Når fisken er færdigstegt, anrettes den på et fad, og saucen hældes over.

Retten pyntes med friskklippet koriander/persille.

Tips:

Tilbehør: Ris, pasta eller kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 61680 gange,
og udskrevet 1295 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14483 (3448 kcal)
KJ pr. Pers. 3620 (862 kcal)
Vægt ialt 3572 gram
Vægt pr. Pers. 893 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 405 KJ (96 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-16 16:12:26
Jeg synes smagen er fantastisk, selvom 600 g løg umiddelbart virkede meget voldsomt :0) Tak for opskriften!

  -   2010-02-21 20:49:24
Du har helt ret, Malou, og det er kun dovenskab, der har forhindret mig i at korrigere fejlen. Jeg bruger bare et el. to løg afhængig af antal personer, retten serveres for, men regnestykket med at gange op må være slået fejl. Du skriver ikke, om du ellers kunne lide selve retten, men det gled måske helt i baggrunden for bare løgsmag!?!

  -   2010-02-03 16:19:54
Puh, det smagte afskyeligt og kun af løg - og jeg havde endda kun puttet 300 g. løg i. Kan kun forestille mig, at det er en slåfejl og at der skulle stå 60 g. løg. Bare et hint til andre, der kunne tænke sig at prøve denne opskrift. Tror nemlig måske, at det ville smage ganske godt, hvis der ikke var HELT så mange løg i!