Kalveculotte med intervalstegning
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveculotte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids fedtlaget og gnid med salt. Læg kødet på risten i en lille bradepande med brun fond i. Stil den midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.
Pak stegen ind og lad den hvile i 20 minutter.
Hvorefter den steges yderligere ca. 15 minutter. Lad den hvile tildækket, imens saucen laves. Sauce: Si og skum skyen. Steg løgene let i smør i en gryde, tilsæt hvidvin og kog det ind til det halve. Tilsæt creme fraiche og stegesky og kog igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber. Fjern de groveste stilke på brøndkarsen og hak bladene. Kom dem i saucen og giv den et opkog. Ved servering skæres kødet i tynde skiver. |
|
Opskriften er vist 213732 gange,
og udskrevet 6738 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (28 stemmer) |
|
Kommentarer karin - 2017-01-13 10:13:11 dejlig stegt kalvecoulotte mør og lækker. Claus M - 2015-12-31 16:25:45 Den er lige til at gå til, og min steg blev rosa . Så her fra er det 5 fine prikker preben - 2015-09-24 17:00:29 den jeg har vejer ca 1400 Charlotte - 2015-06-07 22:54:12 Kødet bliver dejlig mørt! Virkelig lækkert! anonym - 2013-06-01 16:10:36 De nævnte 25, 20 og 15 minutter, hvordan håndterer jeg det, hvis det er en steg på 1,8 kg. anonym - 2013-01-17 17:20:46 kan man stege stegen dagen før ? søren bomholt - 2010-12-31 11:50:37 serveresed tyttebær el. solbær syltetøj det er da tosse godt Bodil, Kbhvn. - 2010-09-27 17:27:40 Perfekt ret, selvom det ikke lykkedes at fremskaffe brøndkarse. Saucevariationen med hvidvinseddike er pikant og lækker. Creme fraiche: Karoline serien indbefatter bægre beregnet til VARME RETTER. Tovery - 2009-07-14 18:32:02 Interval-stegning er altid godt til oksekød. F.eks. har jeg flere gange stegt en oksefilet a 3 omgange således -og de 2 første gange kan gøres dagen før gæstemiddagen: 20 min. for FULD varme, 230 grader. ud at hvile 1 times tid. Gentag processen -og pak ind. Gem nu stegen væk evt. til næste dag -og steg den igen ved 230 grader ca et kvarter til 20 min. alt efter størrelse. Nu er den rose hele vejen igennem.. Linda-m - 2009-05-27 20:47:29 Min sovs blev ikke så jævn efter jeg tilsatte creme fraiche, kan det være fordi jeg kun brugte den med 18%? Eller kogte jeg den bare ikke godt nok igennem? Jeg vil gerne høre hvordan jeg kan undgå de helt helt små klumper :-) Eva Ø. Jensen - 2005-01-01 01:01:01 En fremragende fremgangsmåde, at kødet skal i ovnen ad flere gange. Fuldstændigt mørt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne