Ægyptisk okrabudding
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Egypten Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vask okraen.
Skær stilkene af og halver de sekskantede grønsager.
Smelt 30 g. smør i en gryde, kom okrastykkerne i og lad dem svitse i 5 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af. Smelt resten af smørret og kom det pillede hakkede løg i. Rist det et par minutter. Tilsæt derefter det hakkede kød og brun det godt. Kom presset hvidløg, tomatpure, kogende bouillon, peber og salt ved. Kog det hele ca. 10 minutter, hvorved væden omtrent fordamper Tag det fra varmen og rør yoghurt i. I et smurt ovnfast fad lægges først halvdelen af kødblandingen, derefter okraen og til sidst resten af kødet. Stil det i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn i 45 minutter. Før serveringen pyntes okrabuddingen med citronbåde og persilledusk. Serveres med brød. |
|
Opskriften er vist 20522 gange,
og udskrevet 227 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Abu Raihana - 2012-04-06 20:55:13 En klassisk fejl fra vesterlændinges side, mht. til okra. Okra skal som hovedregel være under 3/4 af en lillefinger. Sådan udvælger man okra (på arabisk: bamiya) i mellemøsten. Det der sker hvis man vælger for store okra er, at den gélémasse der er i okra, det som gør GUMBO TIL GUMBO, for langt de flestes smag er rest uønsket. Min familie køber med vilje tørrede okra, for at undgå denne gélétering i både retten, og munden. anonym - 2011-12-06 17:43:51 Håber den er go |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne