Chokoladetrøffelkager 02

Chokoladetrøffelkager 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 50 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.sukker
2 dl.piskefløde
2.5 dl.mælk
25 usaltet smør
0.5 vaniljestang
250 letbitter chokolade(små stykker)
 
125 g.letbitter chokolade eller mælkechokolade (små stykker til pynt)
 
Opskrift:
Smør en kageform på 18 cm og beklæd bund og sider halvvejs op med bagepapir.

Kom sukkeret i en stor, tykbundet gryde sammen med fløde, mælk, smør og vaniljekorn. Opvarm over svag varme, indtil sukkeret er opløst.
Bring gryden i kog og lad den koge i 5-10 min under jævnlig om røring, indtil temperaturen når 115 grader på et sukkertermometer.
Alternativt kommes en teskefuld af blandingen i e skål med isvand. Man skal derefter kunne rulle blandingen til en bold mellem fingrene.)

Tag gryden af varmen og pisk chokolade i blandingen, indtil det er smeltet. Hæld blandingen i formen og lad dejen hvile i nogle timer, indtil den er fast.

Tag kagen ud af formen og fjern papiret. Skær kagen i små firkanter. Stil kagerne på en bakke med bagepapir, så de kan tørre.

Hvis kagerne skal pyntes, kommes chokoladen i en porcelænsskål og stilles over en kasserolle med simrende vand, indtil chokoladen er smeltet. Hold et stykke kage mellem pege- og tommelfinger og dyp det i chokoladen, så bund er 2 mm af siderne bliver dækket. Stil tilbage på papiret, så chokoladen kan stivne.





karakterer:
Opskriften er vist 16000 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-28 18:02:57
Mmmmmmh lækre kager