Pandekage lagkage

Pandekage lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Sweet28

Indsendt :      Red :
Pandekage lagkage, billede 4 Pandekage lagkage, billede 1 Pandekage lagkage, billede 2 Pandekage lagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
6 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Stegning:
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sammenlægning
400 gram Jordbærmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
6 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør æg og mel sammen, rør smeltet smør i sammen med salt og sukker. Til slut tilsætter du mælken lidt efter lidt, rør grundigt indimellem, dejen skal stå lidt inden den bages til pandekager.

Brug kun lidt fedtstof på panden mellem hver pandekage. Bag pandekagerne og lad dem køle lidt ned.


Pisk fløden til flødeskum.
Kom marmelade og flødeskum på en pandekage. Læg en ny ovenpå og fortsæt til alle pandekagerne er brugt.
Slut med flødeskum på toppen og pynt med chokolade spåner eller knapper efter lyst.





Beskrivelse:

Nem og smagfuld pandekage kage opskrift

Skal du snart holde fødselsdag, og er du på udkig efter et alternativ til den klassiske lagkage, så er denne pandekage kage et rigtig godt bud. Fremgangsmåden er meget ligetil. Lav en ordentlig stak pandekager, hvorefter du stabler alle pandekagerne over på hinanden med flødeskum og jordbærmarmelade mellem hver lag.

Variationer af pandekage kage

Pandekager kagen kan varieres alt efter anledning og sæson. Har du haven fuld af bær, er det oplagt at dekorere kagen med hindbær, jordbær, kirsebær eller brombær. I denne opskrift er der anvendt helt almindelig fløde, som er pisket til flødeskum. Men du kan også lave din egen chokolademousse, som du smører ind imellem hvert lag, og topper pandekager kagen med dine favoritbær.

Der vides ikke noget om, hvem der opfandt denne særdeles sjove kage, men vi kan takke vores forfædre for at have opfundet de smagfulde flade pandekager.

Du finder desuden opskriften på gode Aa href="https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/31044/pandekager-gammeldags">gammeldags pandekager på Alletiders Kogebog.

FAQ

Er pandekage en kage?

Ja, pandekage kage er en kage, som består af en masse pandekager lagt oven på hinanden. Der kommes fyld ind i mellem hver pandekage, og toppen dekoreres med f.eks. flødeskum, bær eller hvad du nu har lyst til.

karakterer:
Opskriften er vist 26470 gange,
og udskrevet 275 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22050 (5250 kcal)
KJ pr. Pers. 1837 (437 kcal)
Vægt ialt 2406 gram
Vægt pr. Pers. 200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 916 KJ (218 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 21.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu