Hvidvinsbraiseret lammekølle

Hvidvinsbraiseret lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hvidvinsbraiseret lammekølle, billede 4 Hvidvinsbraiseret lammekølle, billede 1 Hvidvinsbraiseret lammekølle, billede 2 Hvidvinsbraiseret lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 skiver lammekølle (Ca. 750g)
 smør eller margarine
3 porrer
 salt
 peber
0.5 tsk.timian
0.5 tsk.estragon
2 dl.hvidvin
 
Opskrift:
Kødet brunes i fedtstoffet i en stegegryde og tages op.

De rensede porrer skæres i skiver og svitses i det samme fedtstof, til de er gyldne.

Læg kødet tilbage i gryden. Drys krydderurter og salt og peber over. Tilsæt hvidvinen.

Lad retten snurre ved svag varme, til kødet er mørt, ca. 15 min.

Løse ris og tomatsalat serveres til.

Tips:

Hvis man ikke ønsker at bruge vin i retten, kan bouillon bruges i stedet.





karakterer:
Opskriften er vist 24713 gange,
og udskrevet 325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-11 08:02:26
Hvis kødet skal være mørt ska det have længere tid end 15 minutter. Vi gav det 1½ time, men så skal der også spædes op med ekstra væde undervejs, vin bouillion eller vand.

  -   2011-09-25 18:18:04
Skiver af lammekølle, tænkte egentlig at det måtte være lammesteaks, men 8 skiver på ialt 750 g. det lyder nu mindre en staks, som jeg ville gætte til omkring 200 g. stykket

  -   2007-01-14 11:49:03
superb alternativ til stegt lam! Tilføj lige 3 fed hvidløg.