Medister med fedtfattige flødekartofler

Medister med fedtfattige flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Medister med fedtfattige flødekartofler, billede 4 Medister med fedtfattige flødekartofler, billede 1 Medister med fedtfattige flødekartofler, billede 2 Medister med fedtfattige flødekartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Medisterpølse, rå 11 % fedt
   
100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
100 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
25 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
6 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Havsalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Medisterpølsen sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, trækker 5-10 minutter i vandet.

Pølsen skæres i stykker ca. 10 cm. og steges på en grillpande eller fedtfri pande 8-10 minutter.

Rens grøntsagerne. Skær porre og gulerod i tynde skiver, skær løg og selleri i små tern. Skær kartofler i 2-3 mm. tykke skiver.

Grøntsagerne lægges i et ovnfastfad.

Andre grøntsager end de nævnte kan anvendes, rød/grøn peber og bladselleri ligesom retten kan laves udelukkende med kartofler og løg.

Udrør maizenaen i letmælken. Bring blandingen i kog. Smag til med salt, peber og eventuelt muskatnød. Når "fløden" har konsistens som en tynd sovs, hældes den over kartoflerne og grøntsagerne.

Bag retten i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 134365 gange,
og udskrevet 3312 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (24 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10047 (2392 kcal)
KJ pr. Pers. 2511 (598 kcal)
Vægt ialt 2725 gram
Vægt pr. Pers. 681 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 4.6 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-04-25 15:06:50
Hvis de er fedtfattige, er det altså ikke flødekartofler. Kald det dog hvad det er, nemlig letmælkskartofler!

  -   2012-11-21 15:52:31
jeg bliver nødt til at sige at efter mange år at have stegt uden at koge så er jeg begyndt på det igen. Det bliver klart bedre.. men jeg har en mistanke om at forskellige i resultat beror meget på om det er en fedtfattig medister fra slagter eller en fedtholdig fra supermarkedet... fedtfattig = kog først.... det er min erfaring og familien ditto.. :-) Men prøv selv og vurder..

  -   2011-08-08 00:16:13
Lis Det er langt fra sandt, og man bruger selvfølgelig vandet derfra, til at lave en dejlig sauce

  -   2011-04-27 22:25:32
Medister ska IKKE koges, så koger man den gode smag ud..!!!

  -   2009-10-01 14:15:14
Denne opskrift har jeg lavet et hav af gange,den er nem og smager rigtig godt,kan varmt anbefales!!

  -   2009-09-28 01:57:56
lyder meget lækker, fyldig og sund. skal absolut prøves