Tyrkisk brødgratin
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
|
|
Hakket oksekød, 1 æggeblomme, rasp, 1 spsk oregano, salt, peber og paprika æltes sammen. Løget hakkes fint og blandes i farsen sammen med 1 presset fed hvidløg. Med fugtige hænder formes 10 lige store boller. 3 spsk olie varmes op på en pande, og kødbollerne steges på alle sider i 10 minutter.
Et gratinfad (25x15 cm) gnides indvendigt med skærefladen af 1 halveret fed hvidløg. Brødet skæres i grove terninger og kommes i fadet. De ristes under den varme grill i ovnen ca. 4 minutter på den midterste rille. Til saucen røres yoghurten sammen med 2 æggeblommer, 1-2 spsk olivenolie, salt, peber og tørret chili. Cherrytomaterne lægges i fadet til brødet sammen med kødbollerne. Yoghurtsaucen hældes over. Retten gratineres i den forvarmede ovn ved 180 grader (varmluft 160 grader) på 2. rille fra neden i 15-20 minutter. Den pyntes med 2 spsk oregano. |
|
Opskriften er vist 5995 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne