Tyrkisk brødgratin

Tyrkisk brødgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hakket oksekød
3 æggeblommer
2 spsk.rasp
2 spsk.hakket oregano (eller ½ tsk tørret oregano)
 salt
 peber
0.25 tsk.rosenpaprika
1 løg
2 fedhvidløg
5 spsk.olivenolie
150 g.pitabrød
250 g.græsk eller tyrkisk flødeyoghurt
0.25 tsk.tørret chili
8 cherrytomater
 
Opskrift:
Hakket oksekød, 1 æggeblomme, rasp, 1 spsk oregano, salt, peber og paprika æltes sammen. Løget hakkes fint og blandes i farsen sammen med 1 presset fed hvidløg. Med fugtige hænder formes 10 lige store boller. 3 spsk olie varmes op på en pande, og kødbollerne steges på alle sider i 10 minutter.
Et gratinfad (25x15 cm) gnides indvendigt med skærefladen af 1 halveret fed hvidløg. Brødet skæres i grove terninger og kommes i fadet. De ristes under den varme grill i ovnen ca. 4 minutter på den midterste rille.
Til saucen røres yoghurten sammen med 2 æggeblommer, 1-2 spsk olivenolie, salt, peber og tørret chili.
Cherrytomaterne lægges i fadet til brødet sammen med kødbollerne. Yoghurtsaucen hældes over. Retten gratineres i den forvarmede ovn ved 180 grader (varmluft 160 grader) på 2. rille fra neden i 15-20 minutter. Den pyntes med 2 spsk oregano.





karakterer:
Opskriften er vist 5995 gange,
og udskrevet 138 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu