Fødselsdagsboller der er luftige

Fødselsdagsboller der er luftige, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Helle

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.smeltet afkølet smør (ikke margarine)
25 g.gær
25 cl.dansk vand
1 tsk.salt
4 spsk.sukker
6 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Gær røres ud med lidt danskvand, salt røres i, afkølet smør røres i og sukker kommes i, resten af danskvanden kommes i og det vil bruse op. Mel kommes i lidt af gangen og æltes til dejen er glat.
Hæver i 20 min.
Dejen æltes igemmen og formes som boller,som hæver i 20 min
pelses med æg eller mælk og bages ved 200 grader i 12 min.

Tips:

De er rigtig lækker og virkelig luftig god til børnefødselsdag eller som morgenmad





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fødselsdagsboller

karakterer:
Opskriften er vist 38690 gange,
og udskrevet 508 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-05-04 16:58:12
Hej.. jeg vil høre om hvor mange boller der bliver ud af en portion??

  -   2010-06-10 20:19:31
Mums... det er en virkelig lækker bolleopskrift. Dejlige og luftige, det kan sagtens anbefales at bruge danskvand. Dog kan man med fordel, bruge et ekstra æg :D