Kransekagevugge
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen.
Dejen skal være fast og ensartet.
Læg dejen koldt i 3-4 timer eller natten over.
Til vuggens bund skal du bruge 4 ovale ringe med en vægt på ca. 240 g. 280 g. 320 g. og 360 g. Til kalechen bruges 4 mindre stykker halve ringe i forskellig størrelse og længde, her må du selv lige sjusse dig frem til en vægt. Den overskydende marcipanmasse kan æltes med yderligere æggehvide og sprøjtes ud til kransekagetoppe eller den kan rulles til kransekagestænger. Dejen rulles til stænger som formes til ringe og bages på en bageplade beklædt med bagepapir øverst i ovnen ved 225 grader C alm. ovn 7-8 minutter til de er lysebrune i toppen. Ringenes størrelse kan afpasses med fadet som skal bruges, og er ikke vigtig, overskydende marcipanmasse kan jo bruges til kransekagekonfekt. Når alle stykkerne er bagte sættes den mindste ring på et fad, og sprøjtes med glasur, næste ring sættes ovenpå osv. på denne måde er det ikke nødvendigt med chokolade for at sætte ringene sammen. Glasur: Glasuren røres af flormelis og æggehvide, tilsæt æggehvide lidt efter lidt til en passende konsistens. Put glasuren i en plastpose eller sprøjtepose og klip et lille hul. |
|
Opskriften er vist 51326 gange,
og udskrevet 660 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer sussuti - 2009-04-22 12:01:11 hej jeg har lavet en del kranse kager også vugger når du skal lave kalechen skal du skære stængeren skå og der skal være ca 1 cm forskel på længden så kan du få dem tiol at stå noget mere op susanne - 2009-03-29 08:41:35 Jeg takker for opskriften på kransekagevuggen. Den vil jeg prøve at lave når mit barnebarn skal døbes. Den ser rigtig god ud og ser ud til at være let at gå til. M.v.h Susanne Per - 2009-03-28 15:46:32 Som det kan ses på billedet er jeg ikke konditter, men jeg håber dette giver en ide om hvordan en kransekagevugge kan udføres. Kalechen skulle have væet mere opretstående, og derfor skal det første stykke af kalechen nok kun være en lille stump som trykkes ret flade i sapidserne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne