Alletiders gæste-ret

Alletiders gæste-ret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
pers. 4 pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Maja

Indsendt :      Red :
Alletiders gæste-ret, billede 4 Alletiders gæste-ret, billede 1 Alletiders gæste-ret, billede 2 Alletiders gæste-ret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 ds. Flåede tomater, konserves 400g. 1 ds. flåede tomater vejer 400 gram
Basilikum, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
   
Opskrift:
Svinemørbraden pudses, skæres i ca 2 cm brede skiver og presses lidt sammen. Disse brunes på en pande og lægges derefter i et ovnfast fad så bunden ca dækkes.

Svits hakket løg og hvidløg på panden, tilsæt de flåede tomater og smag til med basilikum, salt og peber. Hæld tomatblandingen og mornaysaucen over mørbradbøfferne, og rør det forsigtigt rundt. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader c. alm. ovn i ca 45 minutter.

Tips:

Serveres med ris, eller kartofler og brød, og så har man en ret inklusiv sauce! Og det bedste af det hele er at retten kan stå og passe sig selv - mens du kan bruge tid med dine gæster!





karakterer:
Opskriften er vist 136516 gange,
og udskrevet 3966 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8140 (1938 kcal)
KJ pr. pers. 2035 (484 kcal)
Vægt ialt 2208 gram
Vægt pr. pers. 552 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 4.4 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-22 17:37:49
Smager super godt med kylling i og brune ris :)

  -   2013-09-01 09:55:16
Hvis man ikke er vild med ostesauce (mornaysauce) vil jeg anbefale at bruge madlavningsfløde i stedet. Og 45 min. i ovnen er alt for lang tid ved den angivne varmegrad, jeg vil ikke give mere end maks 20 - 25 min., ellers skal man sætte varmegraden ned til 160 grader og så 45 min. tror bare at kødet bliver tørt alligevel, kødet er jo forstegt.

  -   2013-03-13 08:40:26
Det ser lækkert ud skal lave i aften. Hvad er mornaysauce?

  -   2012-06-18 19:42:09
SUPER SUPER lækker ret!! Er vild med den!! Ps. Kan også laves ovenpå en rest af mørbrad, stadig ligeså lækkert.