Chokolade-fondant

Chokolade-fondant, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Tine Thrane

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
100 g.chokolade (gerne omkring 60-65% kakaoindhold. Jeg bruger Odense Chokolade (fås i Føtex) og blander lidt 56% og 70% sammen).
100 g.smør
2 æg (str. L-XL)
2 æggeblommer (str. L-XL)
50 g.sukker
30 g.hvedemel
 
Opskrift:
Smelt langsomt chokoladen over et vandbad. Smelt samtidig smørret i en kasserolle. Rør smeltet chokolade og smør sammen i en stor skål.

Æg, æggeblommer og sukker piskes i en anden skål. Dette piskes indtil det får en bleg farve og en luftig konsistens, hvorefter det hældes over i skålen med chokolademassen og røres godt sammen. Melet kommes i og det hele blandes grundigt.

Massen hældes i nogle velsmurte forme og skal nu stå i køleskabet i mindst 2 timer. Herefter bages de i 12-15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Bagetiden kan variere afhængig af bla. ovntypen (gas eller varmluft), men fondanterne skal bages akkurat så længe, at de kan tages ud af formene (derfor vigtig med velsmurte forme) samt stadig være flydende indeni.

Fondanterne serveres varme med vaniljeis og evt. bær eller frugt.





karakterer:
Opskriften er vist 40144 gange,
og udskrevet 1192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-21 15:33:40
til det med gæene, må man aldrig bruge almindelige æg til noget som ikke skal være helt bagt i midten. der er alt for stor risiko for man bliver syg

  -   2011-02-21 20:41:19
Man kan IKKE bare smide æggene i kogende vand. Det troede jeg også, men salmonella findes både på skallen og inde i ægget (Som Kristina også skriver).

  -   2010-08-17 20:34:20
Ups salmonella kan også sidde i selve ægget!

  -   2010-03-27 09:51:02
Tricket er med æg at smide dem (hele) ned i kogene vand nogle sekunder, så forsvinder utøjet. Det sidder nemlig på skalden, og ikke inde i selve ægget

  -   2010-03-13 11:33:13
pas på med at bruge alm. æg da de højst sandsynligt ikke kommer op over 75C i midten. meget bedre og bruge Pastauriseret så er du sikker på at ingen bliver syg... :)

  -   2010-03-08 21:02:41
jeg er ikke så vild med æg:( lugter de af æg når de er færdige?

  -   2010-03-08 21:00:32
jeg har ikk sådan nogle forme til dem hva kan man ellers bruge?

  -   2010-02-20 14:04:23
De smager fantastisk :)Fik is og hindbær til...mums :) Var et hit hos gæsterne :)