Chokolade-fondant
Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade Indsendt af : Tine Thrane Indsendt : Red : |
|
|
Smelt langsomt chokoladen over et vandbad. Smelt samtidig smørret i en kasserolle. Rør smeltet chokolade og smør sammen i en stor skål.
Æg, æggeblommer og sukker piskes i en anden skål. Dette piskes indtil det får en bleg farve og en luftig konsistens, hvorefter det hældes over i skålen med chokolademassen og røres godt sammen. Melet kommes i og det hele blandes grundigt. Massen hældes i nogle velsmurte forme og skal nu stå i køleskabet i mindst 2 timer. Herefter bages de i 12-15 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader. Bagetiden kan variere afhængig af bla. ovntypen (gas eller varmluft), men fondanterne skal bages akkurat så længe, at de kan tages ud af formene (derfor vigtig med velsmurte forme) samt stadig være flydende indeni. Fondanterne serveres varme med vaniljeis og evt. bær eller frugt. |
|
Opskriften er vist 40144 gange,
og udskrevet 1192 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (23 stemmer) |
|
Kommentarer gitte - 2011-04-21 15:33:40 til det med gæene, må man aldrig bruge almindelige æg til noget som ikke skal være helt bagt i midten. der er alt for stor risiko for man bliver syg Lasse Kristoffersen - 2011-02-21 20:41:19 Man kan IKKE bare smide æggene i kogende vand. Det troede jeg også, men salmonella findes både på skallen og inde i ægget (Som Kristina også skriver). Kristina - 2010-08-17 20:34:20 Ups salmonella kan også sidde i selve ægget! lilium - 2010-03-27 09:51:02 Tricket er med æg at smide dem (hele) ned i kogene vand nogle sekunder, så forsvinder utøjet. Det sidder nemlig på skalden, og ikke inde i selve ægget anonym - 2010-03-13 11:33:13 pas på med at bruge alm. æg da de højst sandsynligt ikke kommer op over 75C i midten. meget bedre og bruge Pastauriseret så er du sikker på at ingen bliver syg... :) søs - 2010-03-08 21:02:41 jeg er ikke så vild med æg:( lugter de af æg når de er færdige? lille mig - 2010-03-08 21:00:32 jeg har ikk sådan nogle forme til dem hva kan man ellers bruge? Albert's mor - 2010-02-20 14:04:23 De smager fantastisk :)Fik is og hindbær til...mums :) Var et hit hos gæsterne :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne