Forloren hare med enebær

Forloren hare med enebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : Susan Andersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hakket svinekød
100 g.røget spæk i meget små terninger
2 løg
 salt
 friskkværnet sort peber
10 letknuste enebær
3-5 laurbærblade
8 skiverrøget spæk
8 dl.vand
1 dl.piskefløde
 lidtbrun saucejævner eller maizena
 
 Honningbrunede kartofler:
300 g.små kogte pillekartofler
3 spsk.honning med top
 
 Ristet rødkål med æbler:
0.75 dl.ribssaft
0.5 rødkålshoved uden stok
3 madæbler
 salt
 
Opskrift:
Ælt kødet sammen med spækterninger, de finthakkede løg og de letknuste enebær og smag til med salt g peber. Læg farsen i en lille bradepande og form den som en "hareryg".
Læg spækskiverne over sammen med laurbærbladene.
Brun den i ovnen ved 210 gradr i 12 minutter. på næstnederste rille.
Skru ned til 190 grader og hæld vandet ved. Lad den stege 1 time. Varm honningen i en grye, kom de pillede kartofler i og lad dem brune for midelstærk varme under omrøring. Tag dem op og hold dem vrme.
Kom ribssaften i og damp nu den snittede rødkål sammen med de groftrevne æbler.
Læg låg på og lad det simre i 25 min.
Smag til med salt.
Hæld skyen fra haren og bring den i kog sammen med fløden.
Jævn den let. Server retten rygende varm.

Tips:

PS. Den brune kant på spækket skal skæres af på den del, der skal blandes i kødet. Man kan også komme haren i en foliebakke, der er en smule større en haren, og når den har stået i ovnen i ca. 10 min, kommes der mælk i næsten op til kanten af foliebakken. Lav en ganske alm sovs og kom saft og mælk fra haren isovsen. Hvis man vil have en snert af vildtsovs, skal du komme 1/4 tsk. rockeford ost i, inden du kommer melet i til sovs. Og endnu bedre bliver den, hvis der kommes en spiseske tyttebær i, i starten af sovsen også.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Opskriften er vist 18108 gange,
og udskrevet 330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu