Gåsebryst - lagkage

Gåsebryst - lagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : wonder

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 dl.mælk
3 spsk.sukker
3 Husblas, blade
2 æggeblommer past.
 
5 dl.piskefløde
 
 hindbærsyltetøj efter smag
3 lagkagebunde
 marcipan til overtræk
 
Opskrift:
Creme:
Mælk og sukker varmes til sukkeret er opløst. Gryden tages af varmen og den udblødte husblas smeltes i. Pisk denne blanding i æggeblommerne sammen med 1 dl. piskefløde. Blandingen afkøles.

Når æggemassen er begyndt at tykne piskes yderligere 2 dl. fløde til skum. Vend flødeskummet i cremen.


Fordel hindbærsyltetøj på den nederste bund og crememassen mellem bundene. Kagen stilles i køleskabet i 3-4 timer indtil cremen har sat sig.

Resten af fløden piskes stiv og bredes ud på lagkagen. Rul derefter marcipanen tyndt ud, ca. 4 cm. større end lagkagens diameter og læg det på. Marcipanen trykkes fast ved kagens bund.

Tips:

Man kan også bruge vanille kagecreme, hvor man bare tilsætter mælk, istedet for selv at lave cremen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gåsebryst

karakterer:
Opskriften er vist 17970 gange,
og udskrevet 310 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu