Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

SlikRet : Slik - Diverse slik

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke frysegnet

Indsendt af : Josephine

Indsendt :     

Ingredienser:
250 ml.maltitol*
30 g.gelatine
2 ml.citronsyre
0.5 æggehvide/ 1 bæger pasteuriseret æggehvide
1 ml.kiwi aroma
0.5 ml.(=10 dråber) grøn slikfarve
 
Opskrift:
Opvarm 50 ml vand til kogepunktet og tag det af varmen

Drys 25 g gelatine heri under omrøring

Sæt skålen med gelatineopløsningen op i varmt vandbad igen og læg låg på gryden så opløsningen holder sig varm og flydende til den skal bruges

I en 2 l gryde opvarmes maltitolen på næsten fuldt blus, uden låg og uden omrøring til 130°C

Tag gryden af varmen og lad det afkøle til 100°C

Når maltitolen er afkølet til 100 oC tilsættes citronsyren

Nu røres den varme gelatineopløsning i maltitolen

Æggehviderne piskes stive og massen blandes i, når det er godt blandet piskes massen sammen med elpisker

Tilsæt bananaroma og gul slikfarve

Pisk massen luftig med elpisker i 4-5 min. til den bliver stiv (den er færdig når der sættes spor)

Massen hældes ud på teflonvæv eller bagepapir og pudres efter ca. 15 min med druesukker (evt. tilsat en anelse knust citronsyre), vendes og pudres på bagsiden også

Nu kan massen klippes eller skæres i tern med en skarp kniv
Stykkerne vendes igen i druesukker, så klippefladerne også pudres

I stedet for at pudre med druesukker kan skumfiduserne overtrækkes med chokolade.

Tips: Kiwiaroma og grøn farve kan skiftes ud med andre aromaer og farver.

*) Maltitol kan ved indtagelse af mere end 30 g om dagen, give diarre.





karakterer:
Opskriften er vist 12059 gange,
og udskrevet 98 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-11 11:44:20
Hvad er Maltitol:)