Biksemad a'la røget medister
Hovedingrediens : Blandet kød - Medisterpølse Fryseegnet : Fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
|
|
Kartoflerne skrælles og koges ca. 20 minutter i letsaltet vand.
Når de er afkølede, skiveskæres de og lægges klar til senere. Hak løget i tern, og svits det i en sauterpande sammen med den røgede medister, der er skåret i 5-10 mm tykke skiver. Sørg for at medisteren bliver let branket, men undgå at forkulle løg og bacon. Tilsæt stegemargarinen og hæld så skivekartoflerne ved, inden smørret bruser helt af. Det hele vendes nu i ca. 5-10 minutter, så kartoflerne får lidt skorpe. Tilsæt bouillon, fløde, tomatpuré og de resterende krydderier bortset fra persillen. Tilsæt majs og ærter. Sørg for at vende hele indholdet godt sammen, så der ikke opstår koncentrerede mængder af f.eks. puréen. Retten skal herefter blot op at koge, så at der kan tilsættes en smule majsstivelse, og inden retten serveres, drysses der gavmildt med frisk hakket persille. Tips: Da det er biksemad med et islæt af svensk pølseret, har du uanede variationsmuligheder efter temperament. Prøv med perleløg, eller udelad væderne samt tomatpuréen, og brug i stedet kødrester fra dagen inden sammen med den røgede medister, så det bliver mere som rigtig biksemad. Til det formål råsteger jeg kartoffelskiverne, men så tager det næsten ½ time at stege dem gode, og så må løg og bacon først tilsættes efter ca. 20 minutter. Server evt. spejlæg, rødbeder, groft brød, diverse ketchup, engelsk sauce osv. til. Purløg er også rigtigt godt. |
|
Opskriften er vist 13554 gange,
og udskrevet 201 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne