Helstegt oksetyndstegesfilet med kartoffelbåde

Helstegt oksetyndstegesfilet med kartoffelbåde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Helstegt oksetyndstegesfilet med kartoffelbåde, billede 4 Helstegt oksetyndstegesfilet med kartoffelbåde, billede 1 Helstegt oksetyndstegesfilet med kartoffelbåde, billede 2 Helstegt oksetyndstegesfilet med kartoffelbåde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.oksetyndstegsfilet med fedtkant
 salt
 peber
 
 Ovnbagte kartofler:
2000 g.kartofler
1 dl.olivenolie
 græsk krydderi
 salt
 peber
 
 Rødløgskompot:
1000 g.rødløg
2 bdt.forårsløg
1 spsk.olie
2 dl.balsamico mørk
4 stjerneanis
2 spsk.sukker
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Tomater provancal:
4 tomater
1 dl.rasp
1 tsk.olive
1 tsk.paprika
0.5 tsk.hvidløgssalt
1 tsk.herbes de provence
 
 Sauce:
6-7 dl.stegesky
2 spsk.hvedemel
1 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Klargør stegen.
Krydr kødet med salt og peber og læg det på risten over bradepanden. Brun kødet ved 250 grader C alm. ovn i 15 minutter.

Dæmp varmen til 180 grader C alm. ovn og steg videre ca 30 minutter.

Kødtermometer skal vise 62 grader for rosa.

Når stegen mangler ca. 30 minutter sættes kartoflerne ind.

Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både som overhældes med olivenolie, græsk grillkrydderi, salt og peber. Det hele rystes godt sammen og hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovn ved 175 grader C Alm. ovn i ca 60 minutter.

Kompot af løg:
Rødløgene skæres i både og sauteres i en gryde med lidt olie. Tilsæt rødvinseddike og lad retten koge, indtil eddiken er væk. Tilsæt herefter 1 bdt. snittet forårsløg, sukker og smør. Smag retten til med salt og peber.

Tomater provancal:
Rasp, olie og krydderier blandes. Tomaterne halveres og skærfladen dyppes i raspen.
Bages ca. 5 minutter ved 175 grader C.

Tag kødet ud og lad det hvile 20-30 minutter inde det skæres ud.

Sauce:
Si skyen ned i en gryde. Lad stegeskyen stå et øjeblik så fedtet samler sig i overfladen, drys så mel over og lad det opsuges i fedtet. Når melet er opsuget kan det overskydende fedt skummes af.

Pisk godt igennem og kog op. Tilsæt fløde og kulør og smag til med salt og peber.

Tips:

Klargøring af oksetyndstegsfilet:
Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv.

Se billeder af klargøring her





karakterer:
Opskriften er vist 70600 gange,
og udskrevet 1856 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-06 09:52:01
Husk at lade stegen hvile ca 20 min.