Helstegt oksetyndstegesfilet med kartoffelbåde
Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Klargør stegen.
Krydr kødet med salt og peber og læg det på risten over bradepanden. Brun kødet ved 250 grader C alm. ovn i 15 minutter. Dæmp varmen til 180 grader C alm. ovn og steg videre ca 30 minutter. Kødtermometer skal vise 62 grader for rosa. Når stegen mangler ca. 30 minutter sættes kartoflerne ind. Ovnbagte kartofler: Kartoflerne skrælles og skæres i både som overhældes med olivenolie, græsk grillkrydderi, salt og peber. Det hele rystes godt sammen og hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovn ved 175 grader C Alm. ovn i ca 60 minutter. Kompot af løg: Rødløgene skæres i både og sauteres i en gryde med lidt olie. Tilsæt rødvinseddike og lad retten koge, indtil eddiken er væk. Tilsæt herefter 1 bdt. snittet forårsløg, sukker og smør. Smag retten til med salt og peber. Tomater provancal: Rasp, olie og krydderier blandes. Tomaterne halveres og skærfladen dyppes i raspen. Bages ca. 5 minutter ved 175 grader C. Tag kødet ud og lad det hvile 20-30 minutter inde det skæres ud. Sauce: Si skyen ned i en gryde. Lad stegeskyen stå et øjeblik så fedtet samler sig i overfladen, drys så mel over og lad det opsuges i fedtet. Når melet er opsuget kan det overskydende fedt skummes af. Pisk godt igennem og kog op. Tilsæt fløde og kulør og smag til med salt og peber. Tips: Klargøring af oksetyndstegsfilet: Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv. Se billeder af klargøring her |
|
Opskriften er vist 70602 gange,
og udskrevet 1856 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (8 stemmer) |
|
Kommentarer viv - 2012-04-06 09:52:01 Husk at lade stegen hvile ca 20 min. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne