Grov 5-korns boller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding Fryseegnet : er fryseegnet Indsendt af : Pernille Jacobsen Indsendt : Red : |
|
|
tag, 5-kornskerner, græskarkerner, solsikkefrø, femkornsflager, fiberbag, honning, salt og put i en skål.
kog 6 dl. vand og hæld det i skålen, lad kernerne stå og trække 10 - 15 min. til vandet er "lillefinger varmt". rør gær i vandet, derefter rugmel, fuldkornshvedemel og spelt mel, ælt det hele godt sammen. form derefter flutes/bollerne ca. 24 stk. og sæt dem på en bradepande. læg et viskestykke hen over og lad flutes/bollerne hæve 1 time (så bliver de dejlig luftige, og du slipper for at få fingrene i dejen igen) derefter pensel med æg, og drys solsikkekerner, birkes, hakket mandler eller andet på som pynt. bag i ovnen 200 grader ca. 30 min. Tips: der skal bruges mange forskellige kerner og mel, det behøves ikke hvis man ikke har det spelt mel kan erstattes med hvede mel, og kernerne kan nogle godt undlades, hvis det bliver for besværligt. go fornøjelse. |
|
Opskriften er vist 17040 gange,
og udskrevet 204 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer kristina - 2013-02-02 10:07:56 Hvornår skal kernemælken i? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne