Grov 5-korns boller

Grov 5-korns boller , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Pernille Jacobsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
80 g.5-kronsblanding
40 g.græskarkerner
15 g.solsikkekerner
50 g.femkornsflager
45 g.fiberbag
 
200 g.rugmel
40 g.fuldkornshvedemel
 speltmel til det passer
 
30 g.gær
1 spsk.honning
2 tsk.salt
6 dl.kogt vand
3 dl.kærnemælk
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
tag, 5-kornskerner, græskarkerner, solsikkefrø, femkornsflager, fiberbag, honning, salt og put i en skål.

kog 6 dl. vand og hæld det i skålen, lad kernerne stå og trække 10 - 15 min. til vandet er "lillefinger varmt".

rør gær i vandet, derefter rugmel, fuldkornshvedemel og spelt mel, ælt det hele godt sammen.

form derefter flutes/bollerne ca. 24 stk. og sæt dem på en bradepande.
læg et viskestykke hen over og lad flutes/bollerne hæve 1 time (så bliver de dejlig luftige, og du slipper for at få fingrene i dejen igen)

derefter pensel med æg, og drys solsikkekerner, birkes, hakket mandler eller andet på som pynt.
bag i ovnen 200 grader ca. 30 min.

Tips:

der skal bruges mange forskellige kerner og mel, det behøves ikke hvis man ikke har det spelt mel kan erstattes med hvede mel, og kernerne kan nogle godt undlades, hvis det bliver for besværligt. go fornøjelse.





karakterer:
Opskriften er vist 17040 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-02 10:07:56
Hvornår skal kernemælken i?