Boller i rigtig karrysovs
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Indsendt af : Madmoren Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Farsen må gerne stå og trække lidt, så lav den først. Stilles på køl.
Olien varmes i en gryde, imens hakkes løg, æble, hvidløg og ingefær, knoldselleri/pastinak rives. Når olien er varm, tilsættes karry, der bliver "ristet" en smule før grøntsagerne tilsættes. Rør godt rundt og når det begynder at brænde let på på bunden, tilsættes ca 1 dl vand. Låg på og lad det passe sig selv, med lidt omrøring i ny og næ. En ny gryde sættes over med vand og bouillonterning i. Kødbollerne formes og kommes i det kogende vand, når de flyder til tops er de færdige, men giv dem min. 10 min. Når kødbollerne er færdige, tildækkes de, så de kan holde lidt på varmen. Gem vandet! Bruger man kokoscreme/mælk, kommes det i sovsen nu. Vandet fra kødbollerne sies i sovsen. Kom ikke nødvendigvis det hele i, men smag til hvor meget man vil bruge. Sirup/honning kommes i, det er en smagssag hvor meget der skal i, men børn kan meget nemmere tåle en stærk karry, hvis den er kamufleret. Tilsæt lidt salt og evt fløde. Lad det simre mens der koges ris. Når risene er ved at være færdige, jævnes sovsen. Server sammen med fx frisk frugt eller smoothie og slut gerne et karry-måltid af med lidt sød yoghurt. Tips: Det bliver en dejlig "dyb" karrysovs hvis man tilsætter nok karry og lader den stå og simre længe nok. Vær ikke bange for at gøre den stærk, men nyd i stedet at have nogle svalende friske frugter til. Dette kan meget let laves til en fedtfattig ret, ved at bruge kød med lav fedtprocent, brug så lidt olie som muligt og undlad fløden. |
|
Opskriften er vist 60524 gange,
og udskrevet 718 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (29 stemmer) |
|
Kommentarer sofie - 2010-04-03 12:49:35 den smager godt men den anden boller i karry smager bedre så jeg vil give 7 for den |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne