Créme brulée 05
Fryseegnet : ikke frysegnet Indsendt af : Josephine Indsendt : Red : |
|
|
Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen - til cremen har sat sig. Stil créme bruleérne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.
Ved serveringen: Drys de iskolde créme bruleé med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks. Tips: Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages - den skal have en "glat" overflade og skælve en anelse når den er færdig. I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med créme bruleé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks. Bagetid: Ca. 35-40 min. ved 125°. Tilberedningstid: 60+ min. Årstid: Hele året Tips: Energiindhold: For hele retten: 6850 kJ Energifordeling: Fedt: 65% Kulhydrat: 30% Protein: 5% |
|
Opskriften er vist 11614 gange,
og udskrevet 377 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (21 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-21 19:49:26 skal det være sødmælk - kan det ikke være mini- eller let mælk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne