Créme brulée 05

Créme brulée 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke frysegnet

Indsendt af : Josephine

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 Æggeblommer, pasteuriseret
85 g.sukker
 
2.5 dl.piskefløde
1 dl.sødmælk
1 spsk.sukker
0.5 vaniljestang
 
Opskrift:
Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen - til cremen har sat sig. Stil créme bruleérne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Ved serveringen: Drys de iskolde créme bruleé med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips: Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages - den skal have en "glat" overflade og skælve en anelse når den er færdig.

I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med créme bruleé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.


Bagetid: Ca. 35-40 min. ved 125°.

Tilberedningstid: 60+ min.

Årstid: Hele året

Tips:

Energiindhold: For hele retten: 6850 kJ Energifordeling: Fedt: 65% Kulhydrat: 30% Protein: 5%





Beskrivelse:
Se kokken farvorit Creme Brulle

karakterer:
Opskriften er vist 11614 gange,
og udskrevet 377 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-21 19:49:26
skal det være sødmælk - kan det ikke være mini- eller let mælk.