Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Køb en lammekølle, hvor skanken er skåret af.
Puds den godt af og spæk med nogle små stykker hvidløg inde ved benet.
Gnid stegen med en blanding af salt, peber, salvie eller rosmarin.
Læg stegen på grillristen over bradepanden.
Kom lidt vand i bunden af bradepanden.
Indsættes i kold ovn.
Beregn en stegetid på ca. 50 min. pr. kg kød og lidt kortere, hvis kødet skal være svagt rosa indeni. Steg ved 170 grader C. alm. ovn. Efterbrun evt. ved stærkere varme til slut. Si skyen fra spæd, den evt. med vand og jævn den ganske lidt. Serveres med ovnbagte kartofler, halvkogte æbler med gele og smørdampet spinat. Tips: Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den. |
|
Opskriften er vist 71329 gange,
og udskrevet 1926 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne