Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler

Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler, billede 4 Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler, billede 1 Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler, billede 2 Helstegt lammekølle med hvidløg og æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle, hvor skanken er skåret af
6 fedhvidløg
 salt
 peber
1 tsk.salvie
1 tsk.rosmarin
 
6 bagekartofler
 
3 æbler
 ribsgele
 
 frisk spinat
 smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Køb en lammekølle, hvor skanken er skåret af. Puds den godt af og spæk med nogle små stykker hvidløg inde ved benet. Gnid stegen med en blanding af salt, peber, salvie eller rosmarin. Læg stegen på grillristen over bradepanden. Kom lidt vand i bunden af bradepanden. Indsættes i kold ovn.

Beregn en stegetid på ca. 50 min. pr. kg kød og lidt kortere, hvis kødet skal være svagt rosa indeni. Steg ved 170 grader C. alm. ovn. Efterbrun evt. ved stærkere varme til slut. Si skyen fra spæd, den evt. med vand og jævn den ganske lidt.

Serveres med ovnbagte kartofler, halvkogte æbler med gele og smørdampet spinat.

Tips:

Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den.





karakterer:
Opskriften er vist 71329 gange,
og udskrevet 1926 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu