Hvidvinsdampede blåmuslinger med safran sauce
Hovedingrediens : Muslinger - Blåmuslinger Fryseegnet : Nej Indsendt af : Ask Indsendt : |
|
|
Klargør muslingene ved at vaske dem og fjern evt. skæg (nogle gribe-dimser, på den flade side af muslingen.).
HUSK!!! Tjek at muslingerne er levende: Hvis de er åbne før dampning, så bank dem mod bordet, hvis de ikke lukker sig så kasser dem. Hvis de ikke har åbnet sig efter dampning så kasser dem. Metoden er let og sikker, men hvis det ikke gøres kan resultatet være katastrofalt! Hak løg, hvidløg, bladselleri og gullerod, og sauter i olie i en stor gryde. Tilsæt vin, rosmarin, timian, laurbær og peber, og lad det koge et par minnutter. Tilsæt muslingerne og lad dem dampe til de har åbnet sig (5-8 minnuter). Tag dem af blusset og hold dem varme. Si 1 dl af suppen fra muslingerne og kog den op i en lille gryde sammen med safranen. Tilsæt fløden og lad det koge lidt ind. Smag til med salt og peber. Fordel muslingerne i fire dybe tallerkner held saucen over og drys med persille. Tips: Si og frys den resterende del af suppen, da den suveren som fond til en fiskesovs. Brug altid linemuslinger, da fangst metoden (trawling) er temmelig hård for havmiljøet. Som bonus er også nemmere at rengøre, da de ikke er i kontakt med havbunden. |
|
Opskriften er vist 35811 gange,
og udskrevet 1606 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Ask - 2014-10-19 09:34:55 Aksel Retten er ikke kraftig i sin smag, så der kan som sådan serveres hvad som helst efterfølgend, men retten er fransk inspireret, så hvad med en god bøf og en kraftig rødvinssause? aksel - 2014-08-20 11:27:49 Hvad kan man udvide måltidet med efter blåmuslingesuppen? Flemming - 2012-02-15 13:02:38 1 kg blåmuslinger til 4 personer er da alt for lidt - mindst et ½ kg pr.person - det smager jo himmelsk Kamilla - 2011-05-08 08:57:58 Meget lækker ret. Nem at lave. Jeg brugte halvt blåmuslinger og halvt hjertemuslinger. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne