Rugbrød 07

Rugbrød 07, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
7-8 dl.vand
5 g.gær
1 tsk.honning
2 spsk.salt
500 g.groft grahamsmel
500 g.groft fuldkorns Ølandshvedemel emmer eller fuldkornsspeltmel
3 spsk.tahin
 
 Til formen:
 smør
 
Opskrift:
Opløs gæren i vandet. Rør lidt af melet, tahin og honning til det er jævnt, rør resten i med hænderne. Dejen skal kun samles. Når melet er nogenlunde jævnt fordelt, skal man stoppe.

Hæld dejen i smørsmurt rugbrødsform(e). Den skal kun fyldes ½ op. Lad den hæve koldt natten over, eller lad det hæve lunt på køkkenbordet for en kortere hævetid.

Bag ved 200 grader, uden varmluft, i ca 45 min. Dunk det i bunden. Det skal lyde hult bag den tykke skorpe. Tag brødet ud af formene straks. Vent med at spise af det, til det er kølet helt af.





karakterer:
Opskriften er vist 8450 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-19 09:43:01
Har ikke så meget med rugbrød at gøre og der er alt for meget salt i, selv for én som ellers spiser meget salt, men det smager godt og har en god fast krumme