Citronkage med marengs
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron Indsendt af : Nette Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør det blødgjorte smør sammen med sukker, til det er let og smidigt. Del æggene og rør blommerne i én ad gangen. Rør godt mellem hver.
Sigt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulver. Rør det i dejen skiftevis med mælken, citronsaften og halvdelen af den revne skal (gem den resterende citronskal til marengsen). Hæld dejen i en lille bradepande eller aluform (23x33 cm)smurt eller beklædt med bagepapir. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 min. Tilbered marengsen. Pisk hviderne meget stive. Pisk halvdelen af sukkeret i og vend resten i sammen med resten af den revne citronskal. Bred marengsen over den halvbagte kage. Fortsæt bagningen ca. 25 min til marengsen er lysebrun. Afkøles i formen. Tips: Reven appelsinskal giver også en fin smag til marengsen og kan anvendes i stedetfor cirtonskallen. |
|
Opskriften er vist 53960 gange,
og udskrevet 940 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (18 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne