Tzatziki børnevenlig
Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Lisa Indsendt : Red : |
|
|
1) Hvis man har valgt at anvende ymer eller A38 yoghurt, skal vandet frasiges: man tager 2-3 store kaffefiltre (sætter dem oveni hinanden), sætter dem i kaffetragten, kaffetragten stilles over en stor kop/glas, hvorefter man hælder yoghurten/ymeren i kaffefiltrene og stiller dette ind i køleskabet eller andet køligt sted. (husk at tømme glasset/koppen for væde en gang i mellem, for at undgå oversvømmelse) Dette skal stå ca. 2 timer.
2) agurken tømmes for kernehuset, ved f.eks at halvere agurken og skrælle den indenfra med en tsk. Derefter skæres agurken i små stykker. (tern, halvmåner etc.) 3) Agurke stykkerne lægges i en si,(ovenpå en dyb tallerken) hvorefter man hælder en hel del salt over, for at tage noget af væsken fra Agurken (dette skal stå en times tid) 4) hvidløg presses ned i yoghurten/A38 eller den græske yoghurt, agruker tilsættes og salt og peber tilsættes efter smag. Tips: Da der ikke er meget vædde i græsk yoghurt behøver man ikke si dette fra, som ved A38 eller ymer. Og jo mindre agurkestykkerne bliver, jo bedre bliver smagen i hele tzatzikien. (børn vil også helst spise små stykker grønsager, da det er lettere at tygge) |
|
Opskriften er vist 11510 gange,
og udskrevet 117 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer JTC - 2012-06-25 22:27:26 Hvad er der galt med et stykkke klæde og en si |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne