Påskeæg (af marcipan og chokolade)
Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan Indsendt : Red : |
|
|
Skyl formene i lunkent vand og tør dem grundigt. Puds efter med vat.
Smelt chokoladen over vandbad ved at placere skålen med chokolade i gryden med vand. Skålen skal slutte tæt til gryden. Chokoladen opvarmes langsomt og under omrøring til 55 oC. Vandet i gryden må ikke røre bunden af skålen. Afkøl chokoladen til 29-30 oC. Sæt skålen på vandbad igen og lad den stå til den har en arbejdstemperatur på 31-32 oC. Chokoladen pensles i formen i et jævnt tyndt lag, og formen sættes i køleskab, penslingen gentages 2-3 gange. Ælt gul slikfarve ind i marcipanen, er marcipanen fed, kan den gøres mere tør med flormelis. Tilsæt ca. 15 dråber citronolie. Fyld de chokoladepenslede æggeforme næsten op med den gule marcipanmasse. Luk derefter formene med chokolade. Sæt formen i køleskab eller fryser til chokoladen er størknet (10-15 min)Tips: En enklere udgave laver man ved først at fylde marcipan i formen og derefter lukke med chokolade. Da skal chokoladen blot være smeltet, og behøver ikke tempereres Tips: Tilberedningstid: max. 1 time Holdbarhed: Opbevares mørkt og køligt ca. 1 uge Redskaber: gryde skål (der slutter tæt til gryden) termometer form, påskeæg og kyllilng spatel eller teske |
|
Opskriften er vist 6055 gange,
og udskrevet 122 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne