Boeboetie

Boeboetie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Hakket kalvekød

Oprindelsesland : Sydafrika

SydafrikaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.margarine eller smør
2 storeløg
3 fedhvidløg
1 tyk skive franskbrød uden skorpe
 dl.mælk
500 g.hakket oksekød
2-3 tsk.karry
2-3 tsk.salt
1 lille glas abrikos marmelade
2 spsk.citronsaft eller eddike
3 spsk.mango chutney (stærk eller mild)
5-6 æg
3 laurbærblade
 
Opskrift:
Løg og hvidløg hakkes groft og svitses gyldne i fedtstoffet. Derefter brunes kødet heri.

Det afskorpede brød lægges i blød i mælken. Gem mælken når brødet tages op, brødet knuges, smuldres og blandes i gryden sammen med karry, salt, citronsaft/eddike, mango chutney, abrikosmarmeladen og et sammenpisket æg.

Det hele fyldes i et smurt ildfast fad.

De resterende æg piskes sammen med mælken og hældes over retten. Laurbærblade stikkes.

Retten sættes på ovnristen på nederste rille i ovnen ved 180 C i 30-40 min. til æggemassen er stiv.

Serveres med Ris kogt med gurkemeje (og blandet med rosiner hvis man kan lide rosiner) og grøn salat.

Tips:

Det ildfaste fad må gerne være stort idet æggemassen hæver meget. Retten får en sur/sød smag, jo stærkere mango chutneyen er, jo stærkere bliver retten.





karakterer:
Opskriften er vist 21760 gange,
og udskrevet 752 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Min mor laver det også - og det er en af mine livretter. Men hun laver den med tørrede abrikoser der er lagt i blød - så bliver det ikke sødt som med marmelade

  -   2005-01-01 01:01:01
Dog synes jeg at jeg var nødt til at moderere væskemængden i den afsluttende del af opskriften.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har også boet i USA og lavede fornylig retten til børnene i min børnehave. De var vilde med den!

  -   2005-01-01 01:01:01
En ret som jeg ofte lavede, da jeg boede i Zambia og ikke havde adgang til meget koed, men med en koedhakker, kunne man da altid bruge det ret friske koed, vi kunne faa et par gange om ugen. Hele familie samt diverse gaester, synes godt om den ret.

  -   2005-01-01 01:01:01
En meget anderledes farsret, idet den megen abrikosmarmelade giver retten et temmeligt sødt udtryk, hvilket vi ikke er vant til med farsretter. Det er eksotisk og så smager det godt - når man lige har vænnet sig til det! ;-) En flaske rimeligt ordinær rødvin passer godt til. Kam sagtens serveres som gæstemad. Gurkemejerisene gør retten indbydende at se på!