Helleflynder med citronkartofler

Helleflynder med citronkartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandKilde : Fiskeopskrift.dk

Indsendt :      Red :
Helleflynder med citronkartofler, billede 4 Helleflynder med citronkartofler, billede 1 Helleflynder med citronkartofler, billede 2 Helleflynder med citronkartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.helleflynder filet
3 fedpresset hvidløg
1 duskhakket persille
4 spsk.olivenolie
4 spsk.citronsaft
4 tsk.sojasauce (Brug gerne japanske Tamari den er ikke så salt)
1 tsk.sukker
1 tsk.groft salt
 
 Citronkartofler:
600 g.små uskrællede kartofler
 Saften fra 1 økologisk citron
 Fint revet skal fra samme citron
2 fedpressede hvidløg
 Olie
 Groft køkkensalt
 friskkværnet peber
 
 Pynt:
 Friskrevet peberrod
 
 Sauce:
 Fløde
 Hvidvin
 
 Grønkål med julemarinade:
300 g.grønkålsblade
2 æbler
10 stk.tørrede abrikoser
 
 Marinade:
1 dl.æblesaft
1.5 dl.rød balsamico
2 spsk.akacie honning
1 tsk.stødt kanel
1 spsk.frisk revet ingefær
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.peber
 
Opskrift:
Gå fileterne efter for ben og skind. Skyl under rindende vand, og aftør med køkkenrulle. Drys med groft salt, og sæt dem i køleskabet 1 time.

Skrab det overskydende salt af, og læg fiskefileterne i et smurt ovnfast fad.

Pres hvidløget i en skål, og bland med citronsaft, sojasauce, sukker og salt. Rør olivenolie i og hæld blandingen over fisken.

Sæt helleflynder fileterne i midten af en 225 grader varm ovn i 10 minutter.

Citronkartofler:
Skrub og vask kartoflerne godt, de skal ikke skrælles. Halver dem.

Varm en pande godt op med olie, læg kartoflerne i olien med skæresiden nedad. Rist kartoflerne til de bliver gyldne. Vend dem, og tilsæt citronsaften. Lad dem riste 5 minutter mere.

Læg kartoflerne i et ovnfast fad, drys med salt, friskkværnet peber, presset hvidløg og fintrevet citronskal. Sæt dem i ovnen ved 175 grader i 15 minutter, til kartoflerne er møre. Vend rundt i kartoflerne undervejs.

Stegevæden fra kartoflerne på panden og fisken i fadet hælder du i en kasserolle, koger ind, og serverer som sauce. Spæd med lidt fløde og hvidvin.

Grønkål:
Grønkålen lægges i blød i en balje vand, det er en efterårs grønsag med mange gemmesteder for jord og småkravl, så den skal skylles og renses grundigt. Det smager helt vidunderligt når du er færdig, og du vil ærgre dig hvis der er noget der knaser under middagen!

Når du har skyllet grønkålsbladene, og slået dem af for vand, folder du bladet sammen om stilken, og hakker det udefra ind mod stilken - stilken kasserer du.

Marinade:
Marinaden blandes sammen, smag på den undervejs så du får den smag du kan lide.

Æblerne skylles og renses fri for kernehus, de skæres i tynde både og lægges i marinaden så de kan trække den gode saft.

Abrikoserne skæres i tynde strimler og vendes sammen med grønkålen.

Grønkål og abrikoser vendes sammen med marinaden og æblerne, og anrettes i en skål. Stilles koldt til servering.

Ved serveringen:
Helleflynder fileterne drysses med hakket persille. Kartoflerne drysses med friskrevet peberrod. Saucen kommer du i en saucekande. Grønkålen med julemarinaden serveres i en skål.





karakterer:
Opskriften er vist 15540 gange,
og udskrevet 242 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu