Whiskystykker
Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørbraderne skæres i skiver til tykke medaljoner som bankes let flade.
Brunes i smør på en meget varm pande og tages af.
Whisky hældes på panden og antændes. PAS PÅ FLAMMERNE. Når whiskyen er brændt af tilsættes rødvin og bouillon, saucen jævnes med meljævning - smages til med salt og peber. Bøfferne lægges i saucen og steger færdig ca. 5 min. Kartoflerne skrubbes - gives et kryds - og steger i en 200 grader C. alm. ovn 1 1/4 time - de skal være meget møre. Løg pakkes i stanniol og steger med i ca 45 min - afhængig af størrelsen. Smør røres op med hvidløg og persille - stilles koldt. Bruges som tilbehør til kartoflerne. Servering: Bøfferne serveres i saucen. Kartofler og løg i stanniol. Dertil hører et godt glas rødvin. |
|
Opskriften er vist 28150 gange,
og udskrevet 630 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (10 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-12-26 19:22:22 Hvilken whisky skal man bruge Per - 2010-08-14 21:52:45 Blot til info. Krondyrmørbrader er ikke meget størrer end svinemørbrader, i hvert fald ikke dem jeg kan få fat i. Clark-Bent - 2007-03-06 17:02:03 I stedet for meljævning, bruger jeg 1/4 eller ½ fløde og lader det koge ind. det giver wiskey/vildtsovsen lige den ekstra kraftige smag. men en virkelig lækker ret |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne