Avocadosalat med lakseruller og tigerrejer
Hovedingrediens : Grøntsager - Avocado Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Ask Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tigerrejer:
Pil tigerrejerne (ca. 200 g. med skal), skær chilien i grove skiver (kan undlades i tilfælde af børn og andre sarte ganer), pil hvidløgene del dem i to og knus dem let, skær ingefær og lime i tynde skiver. Bland alle ingredienser i en pose og lad dem marinere i køleskabet (mindst en time). Rejerne steges på en varm pande i et par minutter. Dressing: Hak dilden, riv løget og pres hvidløget. Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber. Lad den trække (mindst en halv time) Lakseruller: Hak dilden. Bland dild, flødeost, creme fraiche og lidt peber. Smør lakseskiverne med osteblandingen (ca. 3 millimeter), og rul dem som små roulader. Garner evt. med 1/2 tsk. Stenbiderrogn eller lignende. Avokadosalat: Halver avocadoerne og skær dem i tynde skiver, skær tomat og agurk i små tern, skær forårsløg i tynde ringe. Pres saften af en lime over salaten. Anret salaten på et fad, læg lakserullerne rundt i kanten og rejerne i midten. Server med dressingen og et godt franskbrød. Tips: Hvis man ikke lige har tigerrejer eller bare vil gøre projektet lidt lettere, kan man med succes erstatte tigerrejerne med almindelige rejer (i rå mængder), som man presser saften af en halv citron over. |
|
Opskriften er vist 306613 gange,
og udskrevet 15151 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (122 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2014-01-31 08:35:49 hvor længe i forvejen kan man lave de forskellige ting?? sanne - 2013-11-03 19:10:55 smager virkelig godt, og meget let at lave kan klart anbefales anonym - 2013-03-31 19:59:15 Hele familiens favorit forret Rpx - 2012-12-30 22:25:50 Skal rejerne være varme,når de kommes over salaten ? Ask - 2012-12-26 12:06:35 <B>VIGTIGT!</B> Efter at jeg har lavet denne opskrift, har jeg lært en del om opdræt af tigerrejer, og er kommet frem til følgende: <B>Brug ikke opdrættede tigerrejer!</B> De er pumpet med antibiotika, pesticider og vækstfremmere. Dette er ikke blot usundt at spise, men har også katastrofale konsekvenser for miljøet. På verdensplan har vi mistet 50% (Thailand 80%) af vores mangroveskove på grund af rejeopdræt. Hvis du skal bruge store rejer, skal du sikre dig at de er fanget i havet, eller opdrættede økologisk. Alternativt kan der bruges store grønlandske rejer, jomfruhummer haler, kammuslinger, hummerstykker etc. Jens - 2012-11-09 07:47:20 Super lækkert! Jeg lavede den med almindelige rejer, og kan stadigvæk høre englen synge. Til Helle og Jette: Jeg syntes at det er flot at i er så dygtige til at stave, men er en kogebog lige stedet at føre sig frem? Specielt flot er Jettes udlægning dog, hvor hun selv staver avocado forkert! lotte - 2012-10-13 18:25:53 Denne forret er fantastisk. Prøv med purløg hvis man ikke er glad for dild. Mie. - 2011-08-28 16:05:05 Smager FANTASTISK!!!! 10 stjerner herfra - MUMS! - - 2011-05-14 21:17:28 Det lyder virkelig som en god opskrift. Hvad kan passende bruges i stedet for dild - masser af purløg, eller??? Dino73 - 2011-04-28 04:02:53 Super lækker, jeg vil anbefale at bruge rødløg i dressingen så den ikke blir så stærk. 8 fra mig. Hanne Karlslunde - 2011-04-17 15:51:29 Jeg serverede forretten til min pigeaften, alle var meget begejstrede. kalundborg - 2011-02-14 13:36:12 Virkelig lækker! Jeg var ikke vild med dressingen, men det var mine gæster! Den var for stor som forret, men der blev spist op, fordi den var så lækker. Jeg giver den 10 kalundborg - 2011-02-14 13:33:59 Virkelig lækker! Jeg var ikke vild med dressingen, men det var mine gæster! Den var for stor som forret, men der blev spist op, fordi den var så lækker. Jeg giver den 10 Mette - 2011-01-23 20:18:32 Super lækker forret - har nu efterhånden lavet den 3 gange til forskellige gæster, og den er blevet rigtig godt modtaget alle gange. Jeg målte ikke nøjagtigt 50g løg af til dressingen, men rev et helt løg, og det passede, synes jeg. Brugte måske også lidt mere sennep (1½ tsk fuld) end anført. Hunmis - 2011-01-07 21:19:38 Super lækker og nem ret. Kan varmt anbefales...........og alle elskede den. Så stort hit...............vær ikke bange for at skulle gå i gang med denne her ret. jeanie - 2011-01-06 17:13:49 Lavede den som forret til min 50 års fødselsdag. Den er suveræn og gæsterne elskede den. Skal laves igen. 10 herfra Asta - 2011-01-02 09:28:37 Fantastisk forret til nytårsmenu - den blev vel modtaget. Brugte dog ikke alt det løg i dressingen, da den så blev alt for stærk. Hunmis - 2011-01-01 23:43:22 Super lækker og nem ret. Kan varmt anbefales...........og alle elskede den. Så stort hit...............vær ikke bange for at skulle gå i gang med denne her ret. Nordjylland - 2010-12-18 21:01:15 super god opskrift!! den skal helt klart laves igen - mange gange! men dressingen smager MEGET af løg! dog er det ikke helt så slemt når først man får alt det andet til:) akp - 2010-09-28 15:20:48 <Helle Ta´den nu med ro! Du fandt jo ud af hvad der menes! Håber ikke du har ligge vågen alt for mange nætter over det lille ekstra D. anonym - 2010-09-15 11:36:24 Lækker opskrift - men dressingen var lidt stærk pga. løg-mængden anonym - 2010-05-28 15:31:00 Denne forret er super til ung som til gammel - alle elsker den ganske enkelt. Brug tiden på den, den er det værd. Jeg bruger et bæger af de store friske rejer i stedet for tigerrejer, da vi ikke kan få dem hos vore sparkøbman og det er bestemt ikke dårligt. anonym - 2010-03-10 21:08:43 Dette er en virkelig oversuper lækker ret!! Den er også nem at lave. Man skal dog lige holde sig for øje, at den mætter rigtig meget, så portionerne skal ikke være så store, hvis den bruges som forret. Mylle & co. - 2010-02-12 17:23:39 Selv ungerne var vilde med det, simpelthen bare alletiders fiske elskeren - 2009-05-03 09:06:01 det lyder lækkert jeg er en rigtig fiske elsker den må bare prøves 8) Else fra Humlebæk - 2009-04-26 08:30:43 prøvede denne forret til gæster i går. De fik opskriften med hjem, så begejstrede var de. Den smager fantastisk, let at lave, jeg skal helt sikkert også lave den til næste gæstemiddag Lyngå NV - 2009-02-11 19:24:34 Den smager pragtfuldt og kan klart anbefales |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne