Lammekølle med rosmarin og timian

Lammekølle med rosmarin og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 lammekølle
1–1½ kg.skrællekartofler
2–3 skalotteløg
2–3 fedhvidløg
2 dl.Grøntsagsbouillon
25 g.smør
 Salt
 peber
 Rosmarin
 timian
 
 
Opskrift:
Gør lammekøllen pænt i stand og fjern overflødigt fedt og hinder. Skræl kartoflerne og skær dem i ikke for tynde skiver. Fordel kartoffelskiverne i et ildfast fad. Skær skalotteløg og hvidløg i kvarte stykker og fordel dem rundt omkring mellem kartoflerne. Læg derpå den istandgjorte kølle oven på kartoflerne, og hæld lidt grønsagsbouillon i fadet. Fordel smørklatter, salt og friskkværnet peber over hele retten. Skyl rosmarin og timian og fordel små kviste og blade over både lammekøllen og kartoflerne, og stil fadet i ovnen ved 200 grader. Efter 5 minutter skrues ned til 180 grader, og retten steger videre i ca. 45-60 minutter afhængigt af størrelsen. Når det hele er færdigt, bør lammekøllen hvile ca. 20 minutter, før den skæres for. Kartoflerne holdes varme i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 18328 gange,
og udskrevet 487 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu