Shepherds Pie 06
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Indsendt af : hellekiel Indsendt : Red : |
|
|
Opvarm halvdelen af olien på en slip-let pande, og svits kødet ved høj varme, indtil det er godt brunet overalt. Hak det i stykker undervejs med en grydeske. Tag kødet op med en hulske, hæld overskydende fedt fra og tør panden af med et stykke køkkenrulle.
Kom resten af olien på panden, og svits porre, løg, gulerødder og bladselleri i ca. 15 min. Til de er møre. Kom kødet tilbage på panden sammen med champignons, tomater, timian og vand. Smag til med salt og peber, og lad saucen simre i 40 min under jævnlig omrøring. Forvarm i mellemtiden ovnen til 180°. Kom de mosede kartofler i en skål og rør dem godt sammen med halvdelen af mælken og halvdelen af smørret. Smag til med salt og peber. Kom kødsovsen op i et ildfast fad og fordel kartoffelmosen ovenpå. Pensl med resten af mælken og fordel resten af smørret ovenpå i små klatter. Bag retten i den forvarmede ovn i 35 min. eller indtil overfladen er gylden og sprød. Tips: I stedet for 2 forskellige slags kartofler kan man sagtens bruge 900 g bagekartofler, som man har skrællet, kogt og moset. |
|
Opskriften er vist 8033 gange,
og udskrevet 157 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne