Romesco Sovs fra Tarragona
Indsendt af : Kamma Indsendt : Red : |
|
|
Læg først de tørret PEBROTS OG GUINDILLA 30 minutter i vand. Fjern der efter kærnerne.
Skær tomaten i småstykker og rist den på en pande eller brug direkte 1 dl Tomatpuré. Varm olien op, steg PEBROTS og GUINDILLA deri til de ligesom krøller lidt sammen, tag dem op og gem dem. I det samme olie steges 4 af de pillede hvidløgsfed, Samt brødet som er skåret i mindre stykker. Når der er gylden tages det op og gemmes. I en Morter eller skål til Stavblender Kommes: De 4 rå hvidløgsfed, de ristede hvidløgsfed, Pebrots, Guindilla, friske persilleblade (uden stilk), hasselnødder, mandler, tomat og det ristet brød. Alt stødes eller blendes godt sammen til en masse. I massen hældes lidt efter lidt (dråbevis) vinaigre skiftevis med olivenolien i, mens der Stødes kraftig eller blendes Blendes hele tiden, til det er en fin cremet sovs. Smages til med lidt kværnet salt. Tips: Denne sovs stammer fra Tarragona egnen i Catalonien, Spanien. Den smager rigtig godt – men er fed i det, så pas lidt på med kalorierne. I spanien serveres den til Grillstegt friske forårsløg der er stegt over gløder, hvor man trække det sorte af løget fra toppen af – løget dyppes der efter ned i sovsen, løfter løget højt op - så spiser man af løget – altså man spiser med finkerne. Den kan ligeledes bruges til Grillmad, Kød og Fisk. Der beregnes pr. person: 12-16 stk. Grillstegte forårsløg. Der i Spanien serveres i opvarmet teglsten der har ligget i en side på grillen. Pebrots (Små tykke og tørret Peberfrugtet) - (kan man ikke få fat på PEROTS kan der bruges en hel ”GUINDILLA PEBER” – men pas på det gør sovsen stærkere |
|
Opskriften er vist 4295 gange,
og udskrevet 92 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne