Lammekølle med stegte kartofler og rødløg

Lammekølle med stegte kartofler og rødløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 lammekølle
1 bundt.salvie
1 fedhvidløg
 olivenolie
 citronsaft
 rosmarin
 timian
3-4 skiverpancetta (italiensk letrøget bacon)
 kartofler
8 rødløg
120 g.blødt smør salt
 citronsaft
 
Opskrift:
Skær ned langs benet fra begge sider på køllen. Stik 8 huller (ca. 4 cm) jævnt fordelt over hele køllen. Stød halvdelen af salvien, salt og et fed hvidløg i en morter. Resten af salvien tilsættes hel. To-tre spiseskefulde olivenolie og lidt citronsaft tilsættes. Til sidst tilsættes lidt grofthakket rosmarin. Skindet smøres med blandingen, og resten af blandingen presses ned i hullerne og ned langs benet. Dernæst stikkes pancettaen ned i hullerne. Køllen krydres med salt og lægges på risten i en 250 grader varm ovn. Stil en bradepande nedenunder til skyen. Stegetid: 13 minutter pr. pund plus 20 minutter. (Kødet skal være svagt rosa.) Lad køllen hvile bagefter.

Stegte kartofler:
Kartoflerne koges i ca. 5 minutter, og vandet rystes af. Når køllen har stegt i 20 minutter, lægges kartoflerne ned i bradepanden, og der skrues lidt ned for varmen. Drys lidt rosmarin på kartoflerne. Kartoflerne skal dækkes af sky.

Rødløg med kryddersmør:
Skær lidt af bunden, så løgene kan stå i en bradepande. Skær et kryds ned til 1 1/2 cm fra bunden. Fjern den yderste skal. Timian stødes i en morter og tilsættes salt, smør og lidt citronsaft. Det hele blandes godt. Løget åbnes, og smørret smøres ned i revnerne. Hæld havsalt i et ildfast fad og stil løgene i det. Stegetid: ca. 35 minutter ved 220 grader.





karakterer:
Opskriften er vist 12520 gange,
og udskrevet 341 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu