Langtidshævede gulerods-rødbede-boller

Langtidshævede gulerods-rødbede-boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 26 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : daytiger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
30 g.gær
7 dl.koldt vand
3 tsk.salt
1 spsk.sukker
2 spsk.olie
100 g.grahamsmel
700 g.hvedemel
100 g.gulerod
1 rødbede
 
Opskrift:
Gæren opløses i det kolde vand. Salt, sukker, olie tilsættes. Gulerod og rødbede rives groft og kommes i. Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes med hænderne, men røres med en grydeske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Når dejen er rørt sammen stilles den til hævning i køleskabet tildækket med film natten over – eller den kan laves tidligt på dagen og stilles til hævning 8-10 timer.

Form 24-28 boller ved hjælp af 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene ske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Bollerne efterhæver ca. 10 min.,

Pensles med mælk og bages i 20-25 min i en 180 grader varm ovn til de er gyldne.

Tips:

Velegnede til næsten alt: med pålæg eller ost, til mad eller supper.





karakterer:
Opskriften er vist 20105 gange,
og udskrevet 355 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-15 08:11:21
der skal mere mel i end der står i opskriften 700 gram hvedemel er alt for lidt rødbeden væsker en del

  -   2011-07-09 21:07:00
Rigtig gode!!! Dejligt luftige, har dog kun prøvet dem uden rødbede i... Og der skal lidt mere mel i end det der står synes jeg.