Langtidshævede gulerods-rødbede-boller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter Indsendt af : daytiger Indsendt : Red : |
|
|
Gæren opløses i det kolde vand. Salt, sukker, olie tilsættes. Gulerod og rødbede rives groft og kommes i. Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes med hænderne, men røres med en grydeske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Når dejen er rørt sammen stilles den til hævning i køleskabet tildækket med film natten over – eller den kan laves tidligt på dagen og stilles til hævning 8-10 timer.
Form 24-28 boller ved hjælp af 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene ske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Bollerne efterhæver ca. 10 min., Pensles med mælk og bages i 20-25 min i en 180 grader varm ovn til de er gyldne. Tips: Velegnede til næsten alt: med pålæg eller ost, til mad eller supper. |
|
Opskriften er vist 20100 gange,
og udskrevet 355 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer lasse - 2017-11-15 08:11:21 der skal mere mel i end der står i opskriften 700 gram hvedemel er alt for lidt rødbeden væsker en del Tine - 2011-07-09 21:07:00 Rigtig gode!!! Dejligt luftige, har dog kun prøvet dem uden rødbede i... Og der skal lidt mere mel i end det der står synes jeg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne