Koldhævede gulerodsboller
Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter Indsendt af : daytiger Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren opløses i det kolde vand. Salt, sukker, olie tilsættes.
Gulerod rives groft og kommes i. Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt.
Dejen skal ikke æltes med hænderne, men røres med en grydeske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Når dejen er rørt sammen stilles den til hævning i køleskabet tildækket med film natten over – eller den kan laves tidligt på dagen og stilles til hævning 8-10 timer. Form boller ved hjælp af 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene ske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Bollerne efterhæver ca. 10 min., Pensles med mælk og bages i 20-25 min i en 210 grader C alm. ovn til de er gyldne. Tips: Velegnede til næsten alt: med pålæg eller ost, til mad eller supper. |
|
|
Opskriften er vist 20622 gange,
og udskrevet 359 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne