Koldhævede gulerodsboller

Koldhævede gulerodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 27 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : daytiger

Indsendt :      Red :
Koldhævede gulerodsboller, billede 4 Koldhævede gulerodsboller, billede 1 Koldhævede gulerodsboller, billede 2 Koldhævede gulerodsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
30 g.gær
7 dl.koldt vand
3 tsk.salt
1 spsk.sukker
2 spsk.olie
100 g.grahamsmel
700 g.hvedemel
200 g.gulerod
 
Opskrift:
Gæren opløses i det kolde vand. Salt, sukker, olie tilsættes. Gulerod rives groft og kommes i. Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt.

Dejen skal ikke æltes med hænderne, men røres med en grydeske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump.

Når dejen er rørt sammen stilles den til hævning i køleskabet tildækket med film natten over – eller den kan laves tidligt på dagen og stilles til hævning 8-10 timer.

Form boller ved hjælp af 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene ske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Bollerne efterhæver ca. 10 min.,

Pensles med mælk og bages i 20-25 min i en 210 grader C alm. ovn til de er gyldne.

Tips:

Velegnede til næsten alt: med pålæg eller ost, til mad eller supper.






karakterer:
Opskriften er vist 20622 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu