Fastelavnsboller 08
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Fryseegnet : Nej Indsendt af : Lise D Indsendt : Red : |
Fotograf: Lise D |
|
Gæren udrøres i den lune mælk eller vand. Herefter tilsættes salt, sukker og smeltet margarine. Til sidst melet. Dejen æltes og hæver i 15 min.
Dejen slås ned og der skæres 15-18 stykker. Der placeres nu en tsk. fuld creme og en tsk. marcipan på dejen, som foldes omkring cremen/marcipanen til en bolle. Fastelavnsbollerne hæver nu 25 min. på pladen. Inden de sættes i ovnen pensles de evt. med æg hvorefter de bages midt i ovnen i 15-18 min ved 200 grader C. alm. ovn. Fyldet: 2. dl. mælk varmes i en gryde, den sidste ½ dl. mælk røres sammen maizena melet i en kop. Når mælken er varm kommes sukker og vaniljesukker i (evt. en æggeblomme for at give lidt farve), når mælken er i kog hældes det sidste mælk med maizena i gryden under konstant omrøring. Koges i ca. 1½-2 minutter til cremen er fast. Hældes over i en dyb tallerken og afkøles indtil cremen er helt fast. Marcipanfyld: Et par gode skiver marcipan, lidt kold kogt vand samt flormelis røres sammen til marcipanen har en passende konsistens. Tips: Marcipan fyldet kan undlades, det samme for cremen. Bollerne er også gode kun med marcipan eller creme. Der kan suppleres med marcipan og æblestykker eller creme og chokolade stykker. |
|
Opskriften er vist 33178 gange,
og udskrevet 1161 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-02-29 12:18:13 Den er super :-) Man skal bare samle bollerne ordenligt så cremen ikke flyder ud... anonym - 2010-01-13 11:20:09 Dårlig dej det hele flyder ud |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne