Brunsviger - Den bedste af alle
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : er fryseegnet Indsendt af : Helle Jensen Indsendt : Red : |
|
|
Dej :
Gæren opløses i vandet. Æg, sukker, salt, og smeltet smør røres i. Melet røres i. Dejen æltes til den er smidig og blank. Hæver en halv time. Lav imens Vaniljecremen : Maizena og vand røres sammen. Sukker, vanilje og æg tilsættes. Mælken bringes i kog, og hældes over æg og maizenablandingen, røres sammen og hældes tilbage i gryden, kog op under omrøring, til det bliver cremet. Stilles til afkøling. Lav de to farinblandinger. Bradepande 30 x 40 passer fint. Brug ikke en mindre, så hellere dele dejen i to mindre forme, ellers bliver den for tyk. Når dejen er hævet, rulles den ud, og lægges i bradepanden. Hæver en halv time. Når den er hævet, smøres først et lag vaniljecreme på, derefter farinblanding 1, til sidst drysses farinblanding 2 ud over det hele. Tryk herefter en masse huller i dejen med fingrene(eller lign), så farinsnasket kan fordele sig der under bagningen. Bages i 10 - 12 min. ved 210 gr. Tips: Nogen vil have kanel i deres brunsviger(vil du det ? så kom en spsk kanel i farinblanding 1), andre korender eller rosiner oven på (vil du det ? så drys løs, når du har smurt alt snasket på). Og sidst, men ikke mindst, nogen vil have flødeskum til. og det smager også rigtig godt. |
|
Opskriften er vist 16860 gange,
og udskrevet 462 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (40 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-11-28 19:12:05 den er rigtig god...lavede den uden creme...fulgte bare den øvrige opskrift, og der er den rigtig lækker. anonym - 2011-10-15 13:31:22 Nu er jeg også fynbo og JO i en gammel dags brunsviger er der creme i svigeren. Opskrift fra 50'erne bedstefar der blev uddannet konditter anonym - 2011-04-11 13:20:32 Enig Lars!! Ægte fynsk brunsviger er simpelthen ikke med kagecreme! Lise - 2010-03-06 19:52:13 Fantastisk brunsviger men da jeg er mælkeallergiger skifter jeg mælken ud med rismælk eller soyamælk og smøret ud med kokosfedt med eller uden smag (cocosa) så er den bare hjemme.....mums Jane Kaste - 2010-02-14 04:58:55 Den er helt fantastisk, bedste jeg nogensinde har smagt Jane Kaste - 2010-01-03 04:23:09 Denne her er virkelig den bedste af alle, hold da op den er god. Lars - 2009-10-03 23:31:40 Kagekrem i en brunsvigerer blasfemi. Kathrine. - 2009-07-09 14:23:33 Smagen er god, men den er meget snasket. Den tager ekstra tid at lave, men det opvejes ikke af resultatet. Malene Jessen/Bonnie Ghost - 2009-03-19 15:18:02 har lige bagt den:P nøøj den smager godt:D den smager så godt, at min veninde caroline P. skal smage den, når hun kommer hjem fra sin far:D:D Helle - 2009-02-01 12:02:43 Vil lige tilføje...: Der er lidt ekstra arbejde med den her brunsviger.... MEN DET ER DET HELE VÆRD... DEN ER INTET MINDRE END FANTASTISK. Den er MUMS-FILIBABA... sagt af min lille nevø. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne