Lisas Kartoffelmoussaka
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Lisa Aagaard Nielsen Indsendt : Red : |
|
|
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og svits 6-8 minutter på panden, krydr med salt og peber. (Man kan sagtens anvende frosne skiveskårede kartofler i stedet, de kan tillige også varmes i ovnen, hvis man ønsker en lidt lettere moussaka.)
Kødsovs: Svits løg, hvidløg og hakket kød i olie. Tilsæt flåede tomater, persille, hvidvin- eller bouillon og krydr med oregano, salt og peber. Lad kødsovsen snurre i 8-10 minutter. Ostesovs: Smelt margarinen, rør melet i og spæd med mælk. Lad sovsen koge igennem. Tilsæt reven ost og smag til med reven muskatnød, salt og peber. Smør et ovnfast fad, og start med at ligge et lag kødsovs, dernæst et lag kartofler og så et lag ostesovs. Fortsæt sådan og afslut med et lag ostesovs. Sæt fadet midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter. Tips: Server evt. salat og hvidløgsflutes til. |
|
Opskriften er vist 15530 gange,
og udskrevet 412 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Fnug5 - 2011-09-03 16:14:57 Smager rigtig godt. Min mand var helt vild med denne ret. Jeg brugte mornay sauce i stedet for den hjemmelavede ostesauce, lavede retten med svinefars og ved valget mellem hvidvin eller bouillon, valgte jeg at bruge bouillon. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne