Nemme 5-korns boller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding Fryseegnet : er fryseegnet Indsendt af : Fathia Yousef Indsendt : Red : |
Fotograf: Fathia Yousef |
|
Smuldre gæret i en kop, kom sukkeret i, rør rundt og lad den stå lidt.
Lun mælken med smør/ margarine og tilsæt 5-korns blandingen i. Rør gæret i mælken. Tilsæt derefter melet i lidt af gangen og ælt det sammen indtil dejen bliver en hel fast klump. Lad dejen hæve i skålen i 20 min Derefter formes bollerne ca. 18 - 20 stk. og lades efterhæve på bagepladen i ca. 30 min. Bages i 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 min eller til bollerne har fået den rette farve. Tips: Prøv evt. at erstatte 200 gram mel med rugmel, de bliver dejlig grove og lækre. |
|
Opskriften er vist 65136 gange,
og udskrevet 1171 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Sb - 2012-04-08 08:14:07 Jeg skal prøve at bage dem idag :) de ser rigtig gode ud. Men bliver de ikke penslet med noget? Morten - 2012-01-07 12:50:57 Rigtige god opskrift, fantastisk dejlige boller! Rikke - 2011-08-17 15:27:33 Rigtig gode boller, som også blev rost meget af mine gæster. Fulgte opskriften til punkt og prikke, og fik et rigtig godt resultat...umm! <Schwaner - 2011-02-18 20:22:45 er meget utilfreds efter 1 time stadig ik færdige indeni men uden på bliver de mørkere og mørkere Schwaner - 2011-02-18 19:46:08 Jeg har halveret opskriften og lavet 10 boller Men efter 20 min er de stadig ik færdige inden i og de er meget tunge Me - 2010-04-15 12:11:24 Dem vil jeg prøve at lave. De ser i hvert fald lækkere ud. :) Rysse - 2009-07-16 13:41:10 rigtig lækre boller:) jeg brugte 400 g grahamsmel og 400 g hvedemel. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne