Nemme 5-korns boller

Nemme 5-korns boller , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Fathia Yousef

Indsendt :      Red :
Nemme 5-korns boller , billede 4 Nemme 5-korns boller , billede 1 Nemme 5-korns boller , billede 2 Nemme 5-korns boller , billede 3
Fotograf: Fathia Yousef  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Smuldre gæret i en kop, kom sukkeret i, rør rundt og lad den stå lidt.
Lun mælken med smør/ margarine og tilsæt 5-korns blandingen i.
Rør gæret i mælken.
Tilsæt derefter melet i lidt af gangen og ælt det sammen indtil dejen bliver en hel fast klump.
Lad dejen hæve i skålen i 20 min
Derefter formes bollerne ca. 18 - 20 stk. og lades efterhæve på bagepladen i ca. 30 min.
Bages i 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 min eller til bollerne har fået den rette farve.

Tips:

Prøv evt. at erstatte 200 gram mel med rugmel, de bliver dejlig grove og lækre.





karakterer:
Opskriften er vist 65136 gange,
og udskrevet 1171 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20498 (4880 kcal)
KJ pr. stk. 1024 (244 kcal)
Vægt ialt 1665 gram
Vægt pr. stk. 83 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1231 KJ (293 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 45.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-08 08:14:07
Jeg skal prøve at bage dem idag :) de ser rigtig gode ud. Men bliver de ikke penslet med noget?

  -   2012-01-07 12:50:57
Rigtige god opskrift, fantastisk dejlige boller!

  -   2011-08-17 15:27:33
Rigtig gode boller, som også blev rost meget af mine gæster. Fulgte opskriften til punkt og prikke, og fik et rigtig godt resultat...umm!

  -   2011-02-18 20:22:45
er meget utilfreds efter 1 time stadig ik færdige indeni men uden på bliver de mørkere og mørkere

  -   2011-02-18 19:46:08
Jeg har halveret opskriften og lavet 10 boller Men efter 20 min er de stadig ik færdige inden i og de er meget tunge

  -   2010-04-15 12:11:24
Dem vil jeg prøve at lave. De ser i hvert fald lækkere ud. :)

  -   2009-07-16 13:41:10
rigtig lækre boller:) jeg brugte 400 g grahamsmel og 400 g hvedemel.