Mormors franskbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Dennis Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smulres sammen med salten. Herefter tilsættes sukker og lunkent mælk. Der tilsættes nu mel lidt af gangen da dejen ikke må blive for tør. Dejen skal gerne være klistret.
Lad dejen hæve 30 min. et lunt sted med viskestykke over. Dejen formes efter hævning - der kan evt. bruges bageform. Dejen pensles med æg og der kan pyntes med birkes. Lad nu brødet efterhæve 30 minutter. Herefter bages brødet på 200 grader C alm. ovn i ca. 30 minutter. Vær opmærksom på at brødet ikke bliver for mørkt. I tilfælde af dette lægges stanniol over brødet. |
|
Opskriften er vist 503522 gange,
og udskrevet 11192 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (207 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2023-06-16 18:50:21 Virkelig lækkert det bliver ikke sidste gang jeg laver det. anonym - 2022-02-20 06:34:41 Jeg har fulgt opskriften dog ikke der hvor salt og gær det dur ikke mælk lunes og gær røres ud når mælken er lillefinger varm men ellers er opskriften ens jeg hæver så mit brød 30 min den her gang er de kommet i forme og ikke bageplade som jeg ellers gør og derefter snitter jeg i brødet på tværs pensler med æg og kom birkis på og dækkede det til med viskestykker og giver dem 1 time mere hævning før de kommer ind i en opvarmet ovn 200 grader alm ovn Ca 30-35 min og de blev flotte og sprøde og smager bare dejligt tak for opskriften Erhard - 2021-02-10 20:10:42 Gær og salt ?? Øøøøhhhhh. ? Jeg tilsætter salt til sidst og så prøver jeg opskriften .... Skulle gerne blive som min mor lavede det... vi får se ... Kilde fra Tyskland - 2020-07-04 22:59:52 Jeg tog halvdelen af ingredienserne og brugte en bagepande. Det er blevet perfekt. Mange tak, en meget god opskrift. Jens Lyn - 2020-05-07 13:15:46 Det er en døds synd at Nice gær og salt først! Gæren der berøre salten dør øjeblikkeligt! Mix sukkeret med gæren og væsken først, da sukker hjælper gæren med at starte, hæve processen 👍 Mix salten i melet før du mixer tørt og vådt sammen. Giver et bedre all over resultat 🙏 Dennis Poulsen - 2020-02-08 19:15:58 Hvor det glæder mig at læse, hvor mange der fået glæde at farmors opskrift ✅🌞 Jan Tore - 2020-02-02 16:51:56 Min mormor lavede disse brød dog uden birkes,så det må være mormors brød.. Lars Don John - 2019-08-16 07:31:39 Man smuldrer da gæren i fingerlunken mælk og blander derefter sukker og salt i! Husk på opskriften er til 2 brød og man regner med 25 gram gær pr brød! Smager i øvrigt himmelsk (jeg bruger halvt sødmælk og halvt ymer) Svampet og sprød skorpe penslet med kold kaffe, som er ligeså godt, omend endda lidt bedre end at bruge æg! ATr - 2019-07-18 14:04:35 Favoritten blandt franskbrødsopskrifter!! Jeg erstatter dog 300 gram hvedemel med fuldkornshvedemel... det gør den lidt mere ernæringsrigtig, og man kan fint erstatte mælk med vand. anonym - 2019-07-15 10:44:45 Er det meningen at det ikke er helt brunt når det kommer ud? 7/3 2019 - 2019-03-08 13:31:46 Rigtig godt brød anonym - 2018-03-29 14:41:05 3. Gang Jeg laver denne, den er helt fantastisk, tilføjer dog en halv teske kademomme😊 kirstenlarsen - 2017-10-16 16:58:16 hvorfor ikke lave 3 når man kan have det i ovnen, spar på strømmen Cravn - 2017-08-18 02:38:42 Lækkert brød også selv om der hverken er olie eller smør i... mangler ikke engang sukker... fantastisk 💗 super nem opskrift... det er en favorit... Aase Skov - 2017-05-03 10:08:03 Hej Hvad gør jeg forkert jeg kom 2 pakker gær i da jeg lavede franskbrød anonym - 2017-03-09 11:11:58 Simpelhen SÅ nem at lave. Bruger også 2 tsk salt og 3 tsk sukker og så bruger 1.200 gram mel til 7,5 dl mælk. Bliver helt perfekt Kurt - 2016-11-06 08:33:03 Er hved at bage dette dejlige brød min kærste bliver glad i låget god søndag til alle😀😀😀😀😀 Jens Peter Gundorf - 2016-10-19 16:34:04 Hvornår skal vand og mælk bruges ? Fodbold - 2016-06-21 15:23:47 Jeg plejer at erstadte 100 gr grov mel med 100 g almindelig mel Brissen - 2015-12-25 18:32:28 Jeg brugte 3 tsk. Sukker og 2 tsk salt. Brødet blev sat ind i ovn med over og under varme uden blæser og fik 26 min. Super dejligt brød. Tak for det. anonym - 2015-11-24 10:28:34 Jeg brugte kun 750 g mel Michael Lund - 2015-10-31 19:03:42 Let at lave og smager rigtig godt Camilla - 2014-12-07 16:50:51 Super lækkert brød. Skal self deles i 2. Dog ville jeg tilsætte mere salt. Og lidt mere mel. Super nem opskrift kenneth - 2014-10-29 11:28:00 bruger altid kun vand når jeg bager,og det har givet super godt brød og ros Brød - 2014-10-17 13:01:58 Så gode. Jeg puttede dog mere salt end det som stod i opskriften (3-4 tsk), de havde ellers definitivt været alt for usaltede. sussi - 2014-09-23 17:37:09 Brødet ser dejligt ud,jeg glæder mig til at bage dette brød Krisrun - 2014-07-22 11:01:55 Super godt brød, nemt og smager dejligt. For min famile skal der lidt mere salt og sukker. Ellers super opskrift. René - 2014-02-28 07:32:15 Dejligt med en nem opskrift! Jeg halverede mængden af mælk og mel, tilsatte et æg, lidt rapsolie og 1 tsk. salt, 1/2 tsk. sukker og dermed fik jeg så et STORT brød ud af det :) Smager super godt! Marcus fra Tyskland - 2014-01-27 16:15:12 mange tak for den store opskrift!!! det smager lækkert!!! Louise R Jakobsen - 2013-11-03 15:36:17 Det er et godt brød. Jeg bruger minimælk og det virker også fint. :) Dog synes jeg ikke at 1000g mel er nok, når der skal 7,5 dl mælk i. Men nu har jeg prøvet med 5 dl i stedet for de 7,5 dl. Det virker som om at det passer bedre til den mængde mel der skal i. :) Jette - 2013-09-09 13:31:06 Der mangler info om formene skal smøres/pensles og ligeledes hvor i ovnen de skal bages :-/ (jeg er en ældre model og har ikke bagt franskbrød siden skolekøkkenet) Tommy. - 2013-08-25 11:08:37 Super lækkert brød. udskiftede 300g hvedemel med rugmel. det er en super lækker opskrift. anonym - 2013-02-25 18:53:33 Super nem opskrift .. Lavede min med solsikkekerner og gulerødder.. MUMS!! Men undrer mig lidt over at der ikke skal æg i, hvad ville et evt æg gøre i dejen? nogen der kan svare på det? Det værste ved at lave franskbrød selv er bare desværre at de hurtigt bliver tunge og tørre.. ! Men så man man jo bare spise noget mere når det er nybagt! :D Jørgen Søgaard - 2013-01-04 13:33:56 Du må ikke opløse gæren i salt, det kan dræbe gæren, heller ikke i sukker. Hellere smuldre gæren i melet, Jeg kom 250 g grahamsmel i og 100 g fedststof Det gør brødet mere "saftigt" Mathias - 2013-01-02 14:49:38 Ej hvor er det altså bare super lækkert!!! Bettina 1965 - 2012-12-25 21:38:19 Lige sådan en opskrift jeg ledte efter. Super god og ret nem at lave. Man kan jo selv ændre meltypen så det evt, bliver til et 3-korns brød eller noget andet i den dur. Bruger fra nu af denne opskrift som en slags grund opskrift. Tak for opskriften. Et flot 10 tal herfra :-))) Sabrina - 2012-10-16 22:11:38 hej er igang med at lave dem, glæder mig. men synes det var lidt mærkeligt at gæret smeltet da jeg kom salt i. Peter - 2012-10-10 11:33:20 Del dem op i passende portioner og frys dem ned nullerkrut Når du så skal bruge dem tager du dem op i god tid og luner dem i ovnen ved 125 grader ca Til dem der får flade brød har mælken været for varm da i rørte gæren i nullerkrut - 2012-09-19 10:44:43 når man nu har lavet de dejlige franskbrød ,er der så en god ide til hvordan de holder bedst? mener hvad skal jeg ligge dem i ,så de er bedst længst? Camilla Kurup - 2012-09-08 08:59:16 Opskriftene r meget let og lige til. Syntes dog brødet mangler smag og dagen efter er det allerede meget tørt. Jeg har bagt brødet 3-4 gange nu og alle gange med samme resultat. Så jeg finder en anden opskrift. Michela - 2012-06-13 21:53:36 Dejlig nem opskrift, og nem at gøre personlig med lidt ændringer, f.eks. erstatter jeg ofte en del af hvedemelet med fuldkornshvedemel og/eller sigtemel, ligesom man kan bruge forskellige kerner som "pynt" istedet for birkes. Dejlige franskbrød Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne