Bøf Bearnaise
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med saucen da den tager længst tid.
Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet. Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning. Smag sovsen til med estragoneddike, salt og peber. Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille. Kødet befries for sener og hinder, skæres i skiver på ca. 2 cm tykkelse, bankes. Fedtstoffet brunes, bøffen steges heri ca. 3 min. på hver side og drysses med salt og peber. Server med pomesfrits og grønne ærter. |
|
Opskriften er vist 66431 gange,
og udskrevet 534 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (26 stemmer) |
|
Kommentarer santa - 2015-02-12 13:31:00 brug en elpisker til sovsen, så skiller den ikke så nemt:) Per - 2009-03-09 08:36:48 Bearnaisen skal helst laves i dobelt portion, ellers er den meget svær at lave. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne