Ristet helleflynder med snegle, løg og persille
Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder Indsendt : |
|
|
Helleflynderen ristes på panden i lidt olie til stykkerne bliver flot gyldne. Krydres med salt og peber.
De tynde skiver hvidløg blancheres lynhurtigt i kogende saltvand og nedkøles i isvand. De afdryppes for derefter at friteres sprøde i lidt varm olie. De lægges på et stykke køkkenrulle og drysses med salt. Hønsereduktion-saucen laves ved at sautere lidt skalotteløg, timian og hvidløg – det koges ned med et glas hvidvin. Ca. en halv liter lys, kraftig hønsefond tilsættes, hvorefter det igen reducerer ned til passende konsistens og smag. Saucen sigtes, og den er nu klar til videre brug. En dl tages fra og koges op – den piskes op med lidt koldt smør og ca. en skefuld af den intense persillepure – smagen justeres med citronsaft, salt, peber og evt. lidt frisk hvidløg. Når persillepureen først er tilsat, må saucen ikke koge – så bliver den grå-grøn. Sneglene sauteres af i en klat smør, de bagte perleløg tilsættes, og det hele tilsmages. Fisk og sneglesaute anrettes på varme tallerkener med persillesauce, og det drysses med lidt sprøde hvidløgsflager. Den letteste og mest overskuelige måde at få snegle på for private er at købe dem ordnede i en god kvalitet, enten på dåse eller vacuumerede. Der fås nogle gode produkter, som handles uden hus og persillesmør. |
|
Opskriften er vist 6759 gange,
og udskrevet 126 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Tyge Ingerslev - 2011-09-09 20:58:52 Elendig opskrift: 1) ingen præcise angivelser af mål 2) Skalotteløg angives ikke "ingredienser" 3) Retten smagte dårligt!! Konklusion: misbrug af gode råvarer! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne