Cheesecake med jordbær

Cheesecake med jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Cheesecake

Hovedingrediens : Oste - Flødeost

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : Nunu

Indsendt :      Red :
Cheesecake med jordbær, billede 4 Cheesecake med jordbær, billede 1 Cheesecake med jordbær, billede 2 Cheesecake med jordbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
120 g.smør
225 g.fuldkornshvedekiks
 
 Ostecreme:
4 Husblas, blade
200 g.flødeost
2 past. æggeblommer
2.5 dl.cremefraiche
1 tsk.Vaniljesukker
2 past. æggehvider
50 g.flormelis
 
 Jordbærtop:
3 husblas, blade
200 g.jordbær
2 dl.vand
75 g.sukker
 
Opskrift:
Bund:
Smuldr kiksene, smelt smørret, bland det sammen og fordel blandingen på et fad med toppen af en springform omkring.

Ostecreme:
Læg husblas i blød i ca. 10 minutter.

Rør osten sammen med æggeblommer, cremefraiche og vanilje. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved og smelt den i vandbad. Afkøl husblassen lidt og hæld den i ostemassen.

Pisk hviderne stive og bland forsigtigt flormelis i. Vend det i ostemassen og hæld fromagen over kiksene og stil det køligt til at det begynder at stivne. det tager nogle timer.

Jordbærtop:
Jordbær, vand og sukker koges op. Det sigtes, men brug ikke en ske til at presse al saft ud hvis du ønsker en klar jordbærtop. Tilsæt udblødt husblas og køl af til lillefingervarmt inden det hældes over ostekagen.

Sæt i køleskab natten over.

Server afkølet.





karakterer:
Opskriften er vist 45089 gange,
og udskrevet 892 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-13 12:51:33
Den kan i øvrigt godt fryses har jeg fundet ud af. Bunden bliver lidt blød, men den smager stadig skønt.