Kogt helleflynder

Kogt helleflynder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Kogt helleflynder, billede 4 Kogt helleflynder, billede 1 Kogt helleflynder, billede 2 Kogt helleflynder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.helleflynder hel
 
 Kogelage:
30 dl.vand
2 spsk.salt
10 hele peberkorn
300 g.løg
 dild
 
Opskrift:
Rens fisken, den skal ikke flås og må gerne beholde hovedet på. Indvolde og gæller tages ud ved et snit lige under hovedet, bed evt. fiskehandleren om at gøre det.

Skrab fisken ren for slim på den hvideside, den mørke side børste grundigt i flere hold saltvand eller under rindende koldt vand.

Bland vand, salt, peberkorn, løg delt i både og et par kviste dild i en gryde og bring det i kog. Læg fisken i og lad den koge ved svag varme – vandet skal blot ”perle” i kanten ca. 15 minutter.

Læg fisken på et varmt fad sammen med kogte grøntsager, drys med persille og giv smørsovs eller rørt smør til.





karakterer:
Opskriften er vist 23146 gange,
og udskrevet 203 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-13 16:36:45
Dejlig fisk, smager fantastisk. Hvad er årsagen til at nogen af jer ikke vil se hvad vi spiser ? Vær hellere glad for at vide hvad vi spiser / hvad der er i maden ! Tænk lige over det !

  -   2012-04-09 15:15:02
Hvor får man sådan lille helleflynder er det ikke en hellefisk i stedet

  -   2012-04-09 14:39:24
det er ikke en helleflyndre,det er en piraya :P altid godt at have en ret man kan skræmme sin familie med.

  -   2012-04-08 23:25:26
puh... bare det bilde giver mig lyst til at opsige nyheds-brevet fra dk-kogebogen. mister helt appetitten nu...

  -   2010-01-10 20:54:50
Ja undskyld. Men den fisk ser ikke indbydende ud! Med skind og hoved på! føj